Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że ten temat to delikatna sprawa jak aborcja więc zawsze będzie gorąco;) ja myśle że jak by nie było żaden z nas niema zamiaru męczyć ryb co najwyżej popełniamy błędy i każdy z nas stara się zapewnić swoim pysiom jak najlepsze warunki do życia to tak w kwesti podsumowania;)

Opublikowano

Bardzo Zastanawia Mnie To Czemu Część Postów Jest Z Tego Tematu usuwana ? Co To Jakaś Prywata Czy Jak? Trochę Szacunku Do Różnych Opinii:!: :!: :!: Które Niektórym Się Nie Podobają:!: :!: :!: :!: :!:

a i nie pisać o OT bo większość taka jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak dla jasności wkleję o co kaman :) cwaniaki .

fish_magic napisał(a):
Postanowiłem pokombinować sam.Skrzyżowałem samca lwandy z samicą burgunda no i wyszła mi lwanda red którą teraz mam.

Bravo ! i na tym poprzestanę! szkoda słów:p człowiek niczego już nie może być pewny!!!

Ogólnie podziwiam taką wypowiedz hodowcy :cool: panie KRZYŻÓWKA na MNIE już nie zarobisz!!!!

Opublikowano
  adam17123 napisał(a):

Bravo ! i na tym poprzestanę! szkoda słów:p człowiek niczego już nie może być pewny!!!

Ogólnie podziwiam taką wypowiedz hodowcy :cool: panie KRZYŻÓWKA na MNIE już nie zarobisz!!!!

Jak sądzisz skąd się wzięło w jeziorze Malawi tyle odmian barwnych Aulonocar.Właśnie z krzyżowania się ich.Jak robią to naturalnie w jeziorze to dobrze.Ale jak robi to hodowca to już herezja.

Opublikowano
  adam17123 napisał(a):
Bardzo Zastanawia Mnie To Czemu Część Postów Jest Z Tego Tematu usuwana ? Co To Jakaś Prywata Czy Jak? Trochę Szacunku Do Różnych Opinii Które Niektórym Się Nie Podobają a i nie pisać o OT bo większość taka jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Tak dla jasności wkleję o co kaman cwaniaki .

Zajrzyj do regulaminu forum, cwaniaku ;).

fish_magic napisał(a):
Ale jak robi to hodowca to już herezja.

Zbyt mocno powiedziane, bardziej fanaberia :).

Opublikowano
  fish_magic napisał(a):
Jak sądzisz skąd się wzięło w jeziorze Malawi tyle odmian barwnych Aulonocar.Właśnie z krzyżowania się ich.Jak robią to naturalnie w jeziorze to dobrze.Ale jak robi to hodowca to już herezja.

Natura to ZAWSZE natura i tego nie da się oszukać ! ale bawienie się w NIĄ to już wybacz! jak dla Mnie masakra-jak to się nazywa to już chyba wiadomo!!!!! + zarobek cwaniaczka.

A ty eliot już dawno udowodniłeś jaki jesteś lojalny co do niektórych -"cwaniaczku"!!! trochę pewnie cię przytkało jak zauważyłeś znowu ten post ;) więc miłego życzę.

Opublikowano
  eljot napisał(a):
Akurat "cwaniaczku" nie ja usuwałem tego posta, więc wyhamuj i jeszcze raz proszę zapoznaj się z regulaminem forum.

Jeden wór jednak! bo i tak jesteście oceniani ;),a słowo "cwaniaczku" nie jest słowem obraźliwym,uwłaszczającym komukolwiek.No chyba,że faktycznie ktoś coś ma za pasem :P .Co do wyhamowania to możesz sobie takie gatki wciskać komuś kto się ciebie boi,ale tu chyba adres ci się pomylił "cwaniaczku" bo akurat ja mam takie słowa głęboko w ...... .

Opublikowano

Moderatorzy

1. Są osobami wyznaczonymi przez Zarząd Klubu Malawi

2. Mogą:

- usuwać, przenosić i modyfikować treści tematów/wiadomości bez informowania ich autora.

- nadawać ostrzeżenia, bądź pochwały.

3. Należy stosować się:

- do poleceń, próśb i decyzji moderatorów.

Kolejne "kulturalne" dyskusje z twojej strony zostaną potraktowane zgodnie z regulaminem.

Opublikowano

Kolejny raz Adam piszesz w sposób nie kulturalny i obraźliwy ( nosi cię ?). Z tego co widziałem to do czyśćca poleciało kilka postów i wszystkie były postami OT. Wszystkie OT zostały usuwane od postu 51 bez wyjątku.

Jakie Wojtas kumoterstwo i cenzura ????? wszystkie OT leciały do kosza jak pisałem powyżej od postu 51 i posty Matika nie załapały się i tyle, twoich ataków na Crava też nie usuwaliśmy więc o co CI chodzi ????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dlatego od dawna obsadę dobieram pod względem kolorów a nie żywienia.
    • @Tomasz78 Na to wygląda. 
    • @triamond skoro jeden pokarm dla wszystkich to znaczy że dobieranie obsady zgodnej żywieniowo to mit.
    • @Tomasz78 Wygląda na to, że trudno taką obsadę znaleźć, jeśli chodzi o skład karmy. Temat już dyskutowany w długich wątkach (wraz ze źródłami):  https://forum.klub-malawi.pl/topic/25045-jak-dobieracie-diete-dla-swoich-ryb/ https://forum.klub-malawi.pl/topic/26433-roślinożercy-a-mięsożercy-różnice-w-układzie-pokarmowym-jak-i-czym-karmić-dyskusja-ogólna 'Mięsożercy' gorzej tolerują nadmiar węglowodanów od 'wszystkożerców'. Karma nie ma znaczenia, o ile ma dużo białka (w tym nie za dużo nie pełnych roślinnych), i trochę tłuszczu. Pielęgnice są wszystkożerne. Pielęgnice Jeziora Malawi są blisko ze sobą spokrewnione, wyewoluowały z kilku gatunków i się specjalizowały w młodym ewolucyjnie (1-2 mln lat) jeziorze. Nie było czasu na pełną specjalizację. Mają żołądki, zęby gardłowe, przewód pokarmowy o średniej długości, z  pewnymi różnicami gatunkowymi i jedzą co się da. Niektóre znalazły swoje nisze ekologiczne z danym typem pokarmu, ale doskonale poradzą sobie na innym, jeśli będzie trzeba. Za krótko i brak presji ewolucyjnej, by stracić zdolność jedzenia wszystkiego, szczególnie że poziom wody i warunki się zmieniały wielokrotnie (a więc i pewnie rodzaj dostępnego pokarmu). Peryfiton jest wysokobiałkowy (55%), niskowęglowodanowy (10%? jeśli chodzi o strawne węglowodany) i absurdem jest traktować peryfitonożerców, jako  roślinożerców i karmić je węglowodanami z karm roślinnych o niskiej zawartości białka, tylko dlatego, że i glony i rośliny są zielone. To prowadzi do bloat. No i karmy akwarystyczne/hodowlane są przetworzone. To coś innego niż w naturze.  
    • Tego nie wie nikt.  Zależy od układu skał, przebiegu filtracji, pokarmów, ryb itp itd Jeżeli z czasem będziesz miał problem to dokupisz i tyle Polecam Tunze 6045
    • Podłącze się jeśli można z pytaniem. Czy do moich 300 L jak będzie Malawi potrzebny mi cyrkulator? Jako filtr mam JBL e1502 i napowietrzacz w obecnym(pustym jeszcze akwarium ale zalanym).
    • Witam Czy ktoś kto ma Malawi korzysta może z worków SZAT jako medium filtracyjne? Bo mam kupione, jeszcze nie użyte, z myślą o poprzednum roślinnym i zastanawiam się czy nie włożyć tej żywicy do filtra. Podobno świetnie obniża to No3. Tak przynajmniej twierdził facet który zajmuje się hodowlą paletek. Ale czy moge to użyć również do Malawi?  
    • Skoro jeden pokarm jest dobry dla wszystkich ryb to jak ma się do tego obsada niepasująca żywieniowo...
    • Testowałem różne pokarmy i ostatecznie zdecydowałem się na pozostanie przy pokarmie polecanym między innymi przez @triamond czyli Aller Futura w granulacji 0,9-1,6mm. Następnym razem tylko kupię w tej większej granulacji  Pokarm rewelacyjny wg mnie. Jak ryby zaczęły na nim żerować to teraz po wrzuceniu czegokolwiek innego jedzą jakby się na mnie obraziły  
    • Witam, posiadam sterownik od 2 lat  LedDimmer Pro V5 który mam podłączony do zasilacza 12V 45W i z dioda i samsung RGB od jakiegoś czasu dioda sterownika zaczęła migać z ledami przez chwilę się ustabilizuje i znów zaczyna migać wie może dlaczego tak się dzieje? 
  • Tematy

• Grafiki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.