Liw Opublikowano 12 Lutego 2015 #1 Opublikowano 12 Lutego 2015 Chciałbym urozmaicić baniaczek i zastanawiam się nad małym raczkiem albo efektownym ślimakiem. Przeryłem forum i znalazłem fajne info o ślimakach Helmetach ale brak info o Tylomelania. Bardzo spodobał mi się golden rabbit. Purystów biotopowych proszę o wyrozumiałość, pytam o szansę na przeżycie. 1) Czy Raki Patzcuaro mają szansę w 250 litrach z soulosi? 2) Czy ślimak Tylomelania patriarchalis ma szansę w 250 litrach z soulosi? 3) Wprawdzie temat mikro krabów gdzieś się pojawiał, ale czy kilka Limnopilos naiyanteri miałoby szansę w takim baniaczku?
eljot Opublikowano 12 Lutego 2015 #2 Opublikowano 12 Lutego 2015 Jest duża szansa że zostaną potraktowane jako pokarm a jeśli nie to nie będzie sielankowego żywota . African Cichlid vs. Fiddler Crab - YouTube
Liw Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor #3 Opublikowano 12 Lutego 2015 Dziękuje. Wszystko jasne. A ślimak golden rabbit ?
eljot Opublikowano 12 Lutego 2015 #4 Opublikowano 12 Lutego 2015 Akurat saulosi potrafią wyciągnąć świderka ze skorupki więc sytuacja podobna w przypadku innych ślimaków.
dzierlatka21 Opublikowano 12 Lutego 2015 #5 Opublikowano 12 Lutego 2015 a jesli chodzi o raki to zastanów się np. nad cherax holthuisi
crav Opublikowano 12 Lutego 2015 #6 Opublikowano 12 Lutego 2015 tzn ze go polecasz ? "Jeden z mniejszych raków akwariowych" Papua, Indonezja o tego Ci chodzi ?
harisimi Opublikowano 12 Lutego 2015 #8 Opublikowano 12 Lutego 2015 Wiesz trzeba dbać o żołądek swoich pysi, widocznie ten gatunek wśród raków jest jak trufle wśród grzybów . Tak poważnie to pyszczaki będą skubały i próbowały skonsumować wszystkie tego rodzaju stworki. Dużo o tym już było.
Liw Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor #9 Opublikowano 12 Lutego 2015 Tutaj to całkiem dobrze wygląda Malawi aquarium and blue lobster - YouTube -- dołączony post: I kolejny przykład Lake Malawi Cichlids, Blue Lobster (Blue Crayfish) - YouTube -- dołączony post: My Malawi and blue lobster tank - YouTube -- dołączony post: 2012-03-30 doogie's african cichlids - blue lobster.MOV - YouTube -- dołączony post: nie tylko niebieski Lake Malawi cichlid tank - YouTube
harisimi Opublikowano 12 Lutego 2015 #10 Opublikowano 12 Lutego 2015 No w tych akwariach to raczej możne pójść w druga stronę i to rakowi smakują pyszczaki . Zresztą kto się tam doliczy ile pysków pływa jeden w ta jeden w tą . W tym ostatnim to brakuje mi tylko hipcia i krokodyla tak poza tym jest już wszystko :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi