bigi303 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor #11 Opublikowano 7 Lutego 2015 Witaj, posiadasz akwarium ozdobne z rybami z jeziora Malawi, ale do prawdziwego akwarium biotopowego jest mu daleko. Polecam lekturę FAQ i dział obsady. Intencją było założenia akwarium ozdobnego nie koniecznie biotopowego. Najchętniej założyłbym akwarium morskie (nurkowanie jest moją pasją) ale się niezdecydowałem ze względu na wymagania więc pyszczaki są dla mnie przyjemnym kompromisem. Akwarium jest świadomie przerybione symulując bogactwo fauny rafy koralowej. Jak sądzę przerybienie jest kontrolowane. Karmię pyszczaki urozmaicając, dostarczając pożywienia i typowym roślinożercom (Spirulina super forte, Malawi flakes od Tropical; Alge mini, Pro alge, pro colour od Tetra) i tym żywiącym się skorupiakami i bezkręgowcami (mrożonki np. Solowiec, Szklarka...).
CoolPhone Opublikowano 7 Lutego 2015 #12 Opublikowano 7 Lutego 2015 Mój post miał tylko grzecznie zasugerować, że robisz coś karygodnego i powinieneś poświęcić trochę czasu na przejrzenie naszego forum i spostrzeżenie tego co robisz źle. Bardzo dobrze, że tutaj zajrzałeś, ale skoro to zrobiłeś to teraz pora na zreflektowanie się nad swoim postępowaniem i wyciągniecie wniosków. Jeżeli tego nie zrobisz to Twoja sprawa, ale w takim przypadku na aplauz ze strony klubowiczów nie masz co liczyć. Co dalej w związku z Twoim akwarium się wydarzy to Twoja decyzja - my możemy tylko pomóc w zrobieniu pewnych rzeczy jak trzeba, ale o tym już w innych działach. Powodzenia.
eljot Opublikowano 7 Lutego 2015 #13 Opublikowano 7 Lutego 2015 Chętnych do dyskusji o obsadzie itp. zapraszam do wydzielonego wątku. http://forum.klub-malawi.pl/juwel-rio-300-t24867.html?t=24867
Rekomendowane odpowiedzi