Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Uważam, że przestawienia powinny być krótkie i konkretne :-) Zatem: ok 350l (Juwel Rio 300); Tetra EX 1200+ EX700; T5x4, skała wapienna, ok 30 Pyszczaków: Caeruleus, Demazoni, Saulosi, RedRed, Elongatus Mphanga, Lombardi, Hongi Red, H.Ahli oraz zbrojnik.

Do zobaczenia na stronach forum :-)

post-15796-14695720710511_thumb.jpg

post-15796-14695720710913_thumb.jpg

Opublikowano

witaj i powodzenia w dalszej hodowli . Kilka pytań do.... jeśli pozwolisz. skąd przekonanie że masz 450L ? Mierzyłeś akwa ?jakie masz wymiary , h do lustra wody? pytam bo zakupiłem ostatnio to szkiełko i ni jak nie wychodzi 450 :D od biedy 400 :P:D

Opublikowano

Powołałem się na dane producenta. Mam to akwarium 3 lata i nigdy nie mnożyłem wymiarów. Pytaniem sprowokowałeś mnie i faktycznie o 450l nie ma mowy. Na szybko zmierzyłem odejmując grubość szyb, i mierząc wysokość lustra wody i mam... zaledwie 350l z wysokością lustra wody ok 58cm. Zatem podawane przez producenta dane to czysty marketing uwzględniający cała kubatura zewnętrzną 121/51/66cm.

http://www.juwel.pl/produkt,zestawy-akwariowe-rio-400,11.html

Opublikowano

tak wiem :D mnie kubatura zewnętrzna wyszła ciut inaczej :D , no i litraż też . chyba że te 330 to p odjęciu miejsca filtra :D.

aha i nie pisz tu że masz tam 40 ryb bo Cie zjedzą zaraz :D hehehe

Opublikowano

Witaj, posiadasz akwarium ozdobne z rybami z jeziora Malawi, ale do prawdziwego akwarium biotopowego jest mu daleko. Polecam lekturę FAQ i dział obsady.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Zbędne OT usunięte to nie dział o obsadach.

Czy posty 5 i 6 nie sa zbedne i o obsadzie ? Czy jak zwykle tylko moje sie usuwa.

Opublikowano

Usunąłem nie tylko twoje więc nie rozumiem z czym masz problem. Choć podejrzewam.

Co do słów prawdy to udzielaj się w odpowiednim dziale.