grodek Opublikowano 3 Lutego 2015 #11 Opublikowano 3 Lutego 2015 A czy czarne obrzeże płetwy grzbietowej może być pewnym wyznacznikiem płci u Saulosi ?
JemioloSeba Opublikowano 3 Lutego 2015 #12 Opublikowano 3 Lutego 2015 Niestety nie może. Jedyny pewny wyznacznik to inkubacja.
stan Opublikowano 3 Lutego 2015 #13 Opublikowano 3 Lutego 2015 Według mnie to jednak samica saulosi. Dwa lata to jednak bardzo długi okres dla mbuny i jak by to był samiec to byś to widział choćby przez to że samiec alfa gania go non -stop w sposób natarczywy. Tak też u mnie się dzieje.
Guban88 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor #14 Opublikowano 3 Lutego 2015 Na zdjęciu u eliota też ma atrapę więc chyba to jednak samiczka. Do tej pory myślałem że u saulosi nie występują [300] Malawi
eljot Opublikowano 3 Lutego 2015 #15 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zerknij na ostre zakończenie płetwy grzbietowej samca Stana, samica ma tą płetwę zaokrągloną (patrz moja).
adam17123 Opublikowano 3 Lutego 2015 #16 Opublikowano 3 Lutego 2015 Pokaże Ci jaką kiedyś miałem samicę foto gdzieś tam odgrzebane i efektu końcowego niestety nie znalazłem ,ale i tak jest nie źle. Gdy podrastała,ale już po udanej inkubacji : I po jakimś czasie : Bywał jeszcze lepiej tak jak pisałem już wcześniej.To była akurat coral.
grodek Opublikowano 4 Lutego 2015 #17 Opublikowano 4 Lutego 2015 adam17123 dobrze, że pokazałeś to zdjęcie, bo kilka z moich saulosi coral wygląda bardzo podobnie. Martwiłem się już, że z 10 ryb które kupiłem mam tylko dwie samice a reszta to samce. A tak jest jeszcze nadzieja, że uda się dobrać układ 1+4.
Rekomendowane odpowiedzi