Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam podpisaną umowę z Wartą tam mam ubezpieczone elementy ruchome gdyż pod nie podlega u nich akwarium,ale UWAGA warta bierze odpowiedzialność tylko jak dojdzie do pęknięcia lub rozbicia!w grę nie wchodzi tzw.rozszczelnienie!a przecież najczęściej dochodzi do rozszczelnienia!a nie do pęknięcia lub rozbicia!rozumiem że sam wszedłem na minę tak???pytanie jak z tego się wydostać gdzie i w jakim towarzystwie jest ubezpieczone rozszczelnienie?bo jak teraz jestem w Warcie i jak by odpukać silikon puścił to kasy nie dostanę bo co mam szybę zbić?oni wtedy by się połapali że to celowo ja nie chcę nikogo oszukać ani nic rozbijać tylko spokojnie spać.Warta za zalanie mojego mieszkania oraz sąsiada zapłaci.

Opublikowano
Cytat:

Zamieszczone przez kado

Ja ubezpieczyłem w Warcie. Mają tam wyszczególnione od zalania mieszkania przez pęknięcie lub rozszczelnienie akwarium , jak również zalanie przez sprzęt obsługujący akwa np. filtr zewnętrzny.

potwierdzam, również mam w warcie

z tego co wiem, nic się nie zmieniło

Opublikowano
z tego co wiem, nic się nie zmieniło

Nie ma rozszczelnienia wiem bo po podpisaniu umowy po jakimś czasie dzwoniłem i oznajmili mi że tego nie ma jest tylko pęknięcie i rozbicie.

Możesz napisać jaki masz typ polisy/nazwę???

Opublikowano

Dokładnie. Czym Ty się przejmujesz? Jak oni walą wały to wal i Ty. Oczywiście obyś nie musiał ;)

Miałem w domu ze 3-4 szkody zgłoszone. Osoby, które przychodzą jako rzeczoznawcy to kpina. Ludzie zwerbowani z ulicy na szybko. Nigdy nic nie dochodzą ani nie szukają. Robią foty i spadają. Nawet jak zgłosiłem spalenie sprzętu w domu to nie włączyli bo nie mogą. Śpij spokojnie i pamiętaj o młotku pod akwarium.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Wiecie co jest najlepsze dzwoniłem dziś na infolinie warty i tak długo kolesia męczyłem pytaniami że poszedł do przełożonego i zapytał o te"rozszczelnienie"i uzyskałem informacje że w tym za co warta NIE odpowiada nie ma słowa "rozszczelnienie" i w związku z tym jest odpowiedzialność warty z tego tytułu,no to ja go dalej pytaniami:D(wiem wredny jestem)a czemu w odpowiedzialności warty w regulaminie jest napisane rozbicie lub pęknięcie a nie ma rozszczelnienia? na to koleś znowu do przełożonego i odpowiedział mi że oni wszystkich słów nie są wstanie do regulaminu upchnąć......czyli wniosek jeden jak w regulaminie nie ma tego słowa rozszczelnienie to niestety ale bez młotka ani rusz:Dbo ja im nie wierzę co konsultant to inna opinia....dodam że na infolini 60min spędziliśmy rozmawiając;-)jutro dodam wam screna z regulaminem o tym za co odpowiada warta a za co nie.

Opublikowano

Heh, bajron w ogóle czy TY masz czas na obserwację ryb czy raczej to tylko ekstra konieczna robota , a tak naprawdę jara cię szukanie kolejnych problemów do rozwiązania ;-).

Pamiętam Makoka jak ryby był na 10 planie , a najważniejsze była technika i inne pierdoły ;-)

• Dziękuję 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.