MatiK Opublikowano 13 Stycznia 2015 #11 Opublikowano 13 Stycznia 2015 A skąd ten przelicznik że na samca przypadają 3 samice. Tak jak napisłem wyżej 3 samce i 6/7 samiczek, będzie dobrze. A no tak zakładałem, że na samca będą 3 samiczki, rzeczywiście przeoczyłem ten fragment, przepraszam. Po prostu wszędzie, gdzie nie spojrzysz to piszą, że na jednego samca minimum 3 samice i jakoś tak sobie już zakodowałem
marcin73m Opublikowano 13 Stycznia 2015 #12 Opublikowano 13 Stycznia 2015 chociaż jak napisał Marcin, u niego wszystkie są pięknie wybarwione... no, 4 z pięciu:) ale to akurat zaleta moim zdaniem, że nieco różnią się wybarwieniem, jest więcej kolorów w akwa przy jednym gatunku;) jak na fotce poniżej, 3 samce, a każdy trochę inny.. 1
Nolan Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor #13 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Bardzo dziękuję za pomoc ! Ciesze się, że rozwialiście moje wątpliwości. Saulosi to bardzo urokliwe ryby więc zobaczymy jak się sytuacja wykrystalizuje. Na obecną chwilę jak skompletuje sprzęt ruszę z dojrzewaniem zbiornika. Ryby dopiero w lutym
r3b Opublikowano 13 Stycznia 2015 #14 Opublikowano 13 Stycznia 2015 A ja bym polecił dwa gatunki, Saulosi + drugi monomorficzny niebieski gatunek (na przykład maingano) i bedziesz mieć wtedy fajnie tą kolorystykę rozłożoną pomiędzy żółty i niebieski kolor. Przy okazji międzygatunkowo samce zawsze są spokojniejsze. 1
Nolan Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor #15 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ostatecznie do Saulosi dołączy Rdzawy. Żona stwierdziła, że bardzo jej zależy na dołączeniu Rdzawego jako bardzo urodziwej rybki. Za 3 tygodnie zakup po 8 szt. z każdego gatunku i stworzenie haremów docelowych 1+3/4. Wygląda na to, że ostatecznie w moim Malawi będą 3 kolory Co do maingano to faktycznie ładna ryba ale jednak agresywniejsza więc wolałem sobie odpuścić.
Rekomendowane odpowiedzi