Skocz do zawartości

problem z ślimakami!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi na slimaki pomogly bocje kubotai a przy okazji swietnie sie prezentuja i strasznie sympatyczne rybki, strasznie ruchliwe i wszedzie ich pelno wiec polecam, wiem ze troche nie ten biotop ale jakos sobie dadza rade:)

Opublikowano
mi na slimaki pomogly bocje kubotai a przy okazji swietnie sie prezentuja i strasznie sympatyczne rybki, strasznie ruchliwe i wszedzie ich pelno wiec polecam, wiem ze troche nie ten biotop ale jakos sobie dadza rade:)

Bocje mówisz? :wink:

No dobra, tyle że w prawidłowo prowadzonym malawi nie ma problemu ze świderkami – jeśli taki problem wystąpi – znaczy się dużo za dużo karmisz – przestań bo zbyt wielka populacja ślimaków niebawem będzie najmniejszym problemem.

Opublikowano
wiem ze troche nie ten biotop ale jakos sobie dadza rade:)
lekką herezję prawisz

miałem roslinne i tam owe bocje teraz jak robie malawi to juz jakies 2 miechy wraz z pysiami plywaja w normalnym malawi i swietnie sie czuja a red redki nie zwracaja na nie zadnej uwagi. szkoda mi je oddac bo strasznie sympatyczne rybki:)

Opublikowano

Uwielbiam, kiedy ryby i ludzie dobrze się dogadują. Ryby mówią im, że jest im świetnie. No bo przecież gdyby nie to, to skąd byśmy wiedzieli o ich samopoczuciu?... :wink:

Opublikowano

na pewno twardość wody a szczególnie nasze pH w akwarium doje istnie rajskie warunki do trzymania tej ryby.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
http://allegro.pl/item461319068_masz_do ... elena.html

Coś takiego mi się w oczy rzuciło :) nie wiem czy działa ale fajne :)

1. mozna juz kupic duuuuzo taniej;

2. swoje robia, przetestowalem na "neonkarium" 8)

3. lepiej kupic lekki nadmiar, bo maja tendencje do "znikania"... obawiam sie, ze sa kanibalami... :twisted: