Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomóżcie mi rozpoznać gatunek tego pyszczaka

kupiłem 2 młode pyszczaki tylko tragiczne jest to ze zapomniałem jak one sie nazywają hodowca powiedział że gdy są młode to śą żółte a gdy dorosną to to samiec staje sie niebieski a zamica zostaje zółta

Opublikowano

poogladaj zdjecia w galerii - moze poznasz swoje ryby - jest sporo gatunkow, ktore tak sie wybarwiaja, wiec lepiej nie strzelac w ciemno, bo w konsekwencji mozesz byc w bledzie przez dluzszy czas. Przydatne byloby foto, bo na podstawie takiego opisu nikt nie bedzie Ci w stanie pomoc. A najlepszym wyjsciem bedzie jednak jezeli wrocisz do hodowcy od ktorego kupiles ryby, tym razem uzbrojony w kartke i dlugopis.

pozdrawiam

Opublikowano

A najlepiej sam opublikuj zdjęcia albo daj tu linka na forum... ale coś mam przeczucie że chodzi o saulosi bo jest to najpopularniejsza ryba ktora tak sie wybarwia.

Opublikowano

No to będe zmuszony cię niestety opieprzyć!! Poczytaj trochę na forum. Akwarium które masz nadaje się na max jeden gatunek. Albo saulosi albo yellow. Ryby trzymamy w haremach, a nie parach! Na samca powinny przypadać ok 3 samice.

Skoro zarejestrowałeś się na forum radzę poczytać o akwariach 112 l. Jest naprawde mase postów.

Opublikowano

wiem o tym narazie trzymam je w 120l zamierzam trzymac je w 240 l które juz mam narazie mysle nad kupnem filtra i oswietleniem. Jak kupie filtro to zamieżam dokupic jeszcze kilka.mam na oku ATMAN CF-600 czy był by dobry???

Opublikowano

na dzien dzisiejszy zredukowałem liczbe rybek redy i saulosi oddałem hodowcy a dokupiłem 2 samice yellołków . Dopuki nie zkompletuje 240l obsada zostaje bez zmian.