maczet Opublikowano 15 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam.. Posiadam 375L 150x50x50 cm. Obecnie pływa w nim 9szt pseudotropheus saulosi, 7szt pseudotropheus acei, 5szt. pseudotropheus elongatus oraz 4x pseudotropheus sprengerae (które bym oddał) Chciałbym czwarty gatunek. Myślałem o Pseudotropheus Socolofi lub pseudotropheus flavus Czy będzie ten czwarty gatunek pasował do pozostałej mojej obsady ??
MatiK Opublikowano 15 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Jak dla mnie Socolofi będzie zbyt podobny do Acei jeśli chodzi o odcień, z kolei Flavus jest opisywany jako bardzo agresywny więc nie wiem czy Twoje Saulosi nie miałyby z nimi problemu ze względu na swój rozmiar.
r3b Opublikowano 17 Grudnia 2014 #3 Opublikowano 17 Grudnia 2014 maczet a czemu akurat chcesz oddać Rdzawe? Ja jestem na etapie dojrzewania zbiornika i chciałem zrobić jednogatunkowe z rdzawymi, ale bardzo często widzę, że ludzie chcą je oddać. Możesz mi powiedzieć dlaczego Ty akurat taką decyzję podjąłeś?
stan Opublikowano 17 Grudnia 2014 #4 Opublikowano 17 Grudnia 2014 pseudotropheus elongatus Jakiego to masz elongatusa ?
maczet Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor #5 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jakiego to masz elongatusa ? elongatus mphanga -- dołączony post: maczet a czemu akurat chcesz oddać Rdzawe? Ja jestem na etapie dojrzewania zbiornika i chciałem zrobić jednogatunkowe z rdzawymi, ale bardzo często widzę, że ludzie chcą je oddać. Możesz mi powiedzieć dlaczego Ty akurat taką decyzję podjąłeś? Jedynie kwestia Estetyczna. Znudziły mi się. Dodatkowo z 7 szt zostało mi 4 szt. Reszta gatunków bez ubytków. Sa jakieś słabe oraz mniejszych gabarytów od innych. Słabo wyglądają w moim akwarium
Rekomendowane odpowiedzi