Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ja kolego również stosuję z powodzeniem gąbki zamiast sznurków. Sznurki musiałem zmieniać co 3 max 4 dni. Gąbka daję radę tydzień, ostatnio nawet i po dwóch było ok. Myślę że to też zasługa mocniejszej pompy, którą ostatnio zamontowałem. Kolega podał całkiem ciekawy link, sam się zastanowię nad kupnem takiej gąbki. Ja swoje nawijam na szkielet od sznurków. Jeszcze tylko jedna uwaga nie wiem czy ppi45 nie będzie za gęste. Po fotkach gąbek z tego linku u mnie jest ok 20ppi i jest ok, za gęsta gąbka może za mocno ograniczyć przepływ i szybciej się zapychać.

Opublikowano
Jeszcze tylko jedna uwaga nie wiem czy ppi45 nie będzie za gęste.


Nie będzie luku bdęzie gites bo mam teraz taką. Lepszy przepływ jak na sznurkach i woda bez różnicy znaczy nadal klarowna jak po sznurkach ;-).

  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam 

Stary temat wiem ale może ktoś ma w dalszym ciągu jakiś kontakt do firmy który docina gąbki do rurki po wkładzie sznurkowym. 

Dziękuję Pozdrawiam 😉 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, rekawiczka napisał:
https://allegro.pl/oferta/gąbka-filtracyjna-45ppi-50x50x1cm-do-filtr-7956532390 tutaj masz taką gąbkę. Przecinasz w połowie i masz.

Koledze chodzi o gąbkę 10x10x30cm h z otworem w środku, żeby nasunąć ją na rurkę po sznurku.

@Andrzej w ewentualnie możesz kupić taki wałek i sam coś pokombinować

https://www.artykulytapicerskie.pl/pl/p/Pianka-tapicerska-walec-fi-15-x-200cm-T2538/2482

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.