Ricco80 Opublikowano 4 Listopada 2014 #1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam !! Chciałbym przedstawić moje Akwarium ma nie całe 400l Wymiary 160x60x50 Niestety nie znam rodzaju podłoża ani kamieni co je wypełniają dostałem w zestawie Ale piasek ziarnistości około 1mm Co do kamieni to jedne wyglądają jak brązowy pumeks, drugie stalowo złote, jest jeszcze chyba wapień (dopiero dołożę) Obsada 1 x Julidochromis Regani 2 x Aulonocara nyassae 2 x Melanochromis Auratus 2 x Melanochromis Maingano 3 x Labidochromis Caeruleus 3 x Maylandia estherae Zdjęcia może nie najlepsze ale obiecuje poprawę Przy lepszych warunkach zrobię lepsze i dodam jak je ocenicie ??
Ireneusz71 Opublikowano 5 Listopada 2014 #2 Opublikowano 5 Listopada 2014 Regani to nie ten biotop, tło do wyrzucenia za mało kamoli i popracuj nad ich ułożeniem, napisz coś o filtracji i oświetleniu.
deccorativo Opublikowano 5 Listopada 2014 #3 Opublikowano 5 Listopada 2014 Oddanie atmosfery, wyglądu biotopu to jeden z ważnych elementów akwarium. Pozostałe to parametry wody, jednolitość obsady z danego biotopu, dobór jej pod względem żywieniowym i krzyzowania się gatunków. Obejrzyj filmy z jeziora Malawi jest ich na YT od liku, a potem zadaj sobie pytanie czy to co masz teraz ci się podoba i pasuje do tych ryb?.
Mortis Opublikowano 5 Listopada 2014 #4 Opublikowano 5 Listopada 2014 Akwarium mało przypomina Malawi. Przejżyj galerię i poczytaj o obsadach.
marcin73m Opublikowano 5 Listopada 2014 #5 Opublikowano 5 Listopada 2014 Akwarium ma nie całe 400l Wymiary 160x60x50 mi wychodzi 480 litrów.
piotriola Opublikowano 5 Listopada 2014 #6 Opublikowano 5 Listopada 2014 Witaj Akwarium powinno podobać się Tobie, przecież stoi w twoim pokoju. Jak na początek zbiornik jest odpowiedni jak dla mnie to kluczowe przy hodowli tych ryb. Zawsze możesz zmienić tło, kamienie problem powstaje przy wymianie zbiornika. Biotop malawi to nie tylko skały są tam też rośliny. Jak dla mnie super początek, życzę powodzenia i sukcesów w hodowli.
marcin1ja1 Opublikowano 6 Listopada 2014 #7 Opublikowano 6 Listopada 2014 Dla mnie nieważne przy jakim biotopie, plastikowe roślinki i fototapeta jest dla mnie szczytem tandetnego jarmarku.
lufa555 Opublikowano 8 Listopada 2014 #8 Opublikowano 8 Listopada 2014 Jeśli akwa podoba się autorowi to niech tak zostawi, ale obsada marna. Żywieniowo może jakoś to pogodzisz ale będzie ciężko. Dodając że masz tu malawi i tangę w jednym zbiorniku.
CoolPhone Opublikowano 8 Listopada 2014 #9 Opublikowano 8 Listopada 2014 Trzymając się doktryny klubu i własnego przekonania zalecam zmiany i przejście typowo na biotop j. Malawi
r3b Opublikowano 30 Listopada 2014 #10 Opublikowano 30 Listopada 2014 Na czym stoi Twoje akwarium, bo z tego co widzę na zdjęciu to na jakimś regale?? To akwarium waży ponad 0,5 tony... Jeśli to zwykły regał to spuszczaj szybko wodę zanim dojdzie do katastrofy...
Rekomendowane odpowiedzi