Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wpadł mi do głowy nowy pomysł na obsadę do mojej 240.

Aktualnie mam 2+6 Saulosi, ale chce usunąć jednego samca i może 2 samice, i dołożyć parkę fire fish'a, parkę lub 1+2 Calico, i na koniec 1+3 rdzawych. Co myślicie o takim układzie? Głównie spokojne gatunki, tylko jak połączyć to dietą? Łącznie 15 ryb więc chyba nie przerybione.

Opublikowano

15 ryb to totalny max (jak te sztuczne aulony nie urosną wielkie) ale już masz wysokie NO3, jak dołożysz ryb będzie tylko rosło.

Opublikowano

Jak pisałem w drugim wątku, to NO3 mam chyba przez syf za tłem, niedługo wywalę wszystko i wyczyszczę. Jak to nie będzie skutkowało to albo zrobię jakiś absorber, albo zainwestuję w RO/DI, które potem do morskiego mi się przyda.

Ale czy taki układ żywieniowo da radę?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

lethrinops red cap mdoka

otopharynx tetrastigma

Ostatnio na olx'ie w Lublinie, ktoś wystawił takie dwa gatunki rybek, z tego co patrzyłem rosną one do 11 i 13cm. Pytanie czy mogę je trzymać w 240l? Jeśli tak to, które wybrać i ile?

Jednak na te sztuczne aulonki mi przeszła ochota ;)

Opublikowano

masz już żółto - saulusi , więc rdzawce bym sobie darował i dorzucił np. socolofi ....albo mógłbyś dorzuć z 10 demasoni , ale wtedy , chociaż niekoniecznie, mogłyby wykonczyć samca saulusi, bo ma podobny kolor

Opublikowano

socolofi albino? Tam samce i samice są białe?

zdechła mi samica saulosi więc mam 2+5, ale jeden samiec za bardzo mi sterroryzował obsadę, i zastanawiam się czy go nie usunąć, i ile kupić tych albino 8 wystarczy?