Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Gość pemergency
Opublikowano

Jeśli autor nie jest obrażalski to i ja pozwolę sobie coś napisać :D

Cegły w baniaku słabo wyglądają i tutaj słowo "słabo" jest bardzo, bardzo grzecznościowe ;)

Te dwa zielska też tam pasują jak świni siodło, a odklejone tło wygląda paskudnie, pomijam fakt, że samo w sobie jest nienaturalne i takie jakieś... nie potrafię znaleźć odpowiedniego słowa.

Jak dla mnie brakuje tam tylko bąblącej muszli, płetwonurka i butelki z listem ;)

Opublikowano

spokojnie ,nie jestem obrazalski;) zaniedlugo przedstawie zdjecia nowej koncepcji baniaka;) chwilowo brak czasu na fotki gdyz niestety praca praca i praca:( pozdrawiam

-- dołączony post:

jednak znalazłem dzis chwilke;)

oto nowy wystrój baniaka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f13bf34ae1d71a5.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/697512554af39136.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8021675d2b9a657.html

wiem ze malawi i roslinnosc to zadkosc;) lecz jak to mowia wyjątki potwierdzaja regółe:)

www.malawi.pl/artykuly/roslinne_malawi.htm

roslinki rosną dobrze ,pyski chadzaja miedzy nimi i wcale ich nieobgryzaja(zobaczymy jak dorosna);)

roslinki nawoze :aqua art k+,macro,ferro wg zalecen producenta

póki co baniaczek sie rozrasta,za jakis,czas aktualizacja.

ph 7,5

gh 6

zachecam do rozmowy i sugesti,a moze ktos z was mial zielone malawi?pozdrawiam

Gość pemergency
Opublikowano

Osobiście przerabiałem zielone malawi, z wyglądu nie wiele miało to wspólnego z malawi i zanim pyśki podrosły było ok, później zaczęło się kopanie i z roślin rosnących w podłożu zrobiły się rośliny pływające ;)

Teraz akwarium prezentuje się całkiem przyjemnie, ale nadal ma mało wspólnego z malawi. Nie zrozum mnie źle, nie piszę tego złośliwie, ale ten wystrój pasuje mi bardziej do Azji i widziałbym tam brzanki sumatrzańskie :D

Opublikowano

:) póki co roslinki fajnie sie zakozeniły,mam nadzieje ze dają rade,bo na razie nie wygląda to zle:) a jakimi nawozami nawoziłes?

korzeń jest z lasu,namaczany 3 tyg,wygotowany z sola i upieczony w piekarnku hehe tak wyczytałem by zrobic,na razie nie plesnieje,zauważalny lekki zielony meszek na nim

• 2 tygodnie później...