japko Opublikowano 20 Sierpnia 2014 #11 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 samiczki acei rozpoznasz po zaokrąglonej płetwie grzbietowej, samce mają ją zaostrzoną (spiczastą).
n0name Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #13 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Wg mnie już lepiej trzymać same samce niż wrzucać do baniaka pyszczaki w parach. Można trzymać same samce ? Nie będzie jakiś problemów?
krzysiutoja Opublikowano 21 Sierpnia 2014 #14 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Można trzymać same samce ? Nie będzie jakiś problemów? Witam tylko w jakim celu ?
Engell1 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor #15 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 jakbym mial patrzec na pletwy Acei to wychodzi mi na to ze ma samca i 2 samiczki bo faktycznie samiec ma spiczasta pletwe . . . -- dołączony post: sluchajcie powroce jeszcze do koloru Acei, tak jak wspom ialem w sklepie akwa jest oswietlane zarowka T5 i jest malo swiatla a Acei sa pieknie niebieskie i te zolte ogony. U mnie mam power LED i Acei wygladaja zupelnie inaczej tzz. sa prawie szare a i ogony nie takie zolte . . .czy to wina LED ?? acha i jeszcze jedno. Mam chyba 1 plus 2 i ewentualnie chcialbym dokupic 1-2 samiczki ale prawdopodobnie z innego zrodla, czy nie bedzie problemu ? czy tez raczej kupic u tego samego faceta ?
japko Opublikowano 22 Sierpnia 2014 #16 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 daj rybom trochę czasu na zaklimatyzwanie się, jak nie będziesz ich stresował, wszystkie parametry będą ok, i dobrze karmił to pokażą kolorki.
Sir_Yaro Opublikowano 22 Sierpnia 2014 #17 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Można trzymać same samce ? Nie będzie jakiś problemów? Zwykle nie wybarwiaja się tak jak z samicami. Amerykanie często tak trzymają ryby (all-male). Ja mam 4 aulonki bez par i nic złego się nie dzieje z nimi.
eljot Opublikowano 22 Sierpnia 2014 #18 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Ja mam 4 aulonki bez par i nic złego się nie dzieje z nimi. Toż to normalnie męski zakon Aulonitów
Rekomendowane odpowiedzi