Skocz do zawartości

Kiedy znikną okrzemki :(?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po jakim czasie znikają okrzemki- słyszałam, że pojawiają się w najbardziej oświetlonych miejscach (to się zgadza) , chociaż nie lubią światła a później ustępują zielenicom. Tylko kiedy :( ?

Opublikowano

Nie dostaniesz dokładnej odpowiedzi :) Znikną jak im się znudzi ... musisz czekać :)

Cierpliwość najbardziej porządaną cechą dobrego akwarysty :!: :idea:

Opublikowano
Nie dostaniesz dokładnej odpowiedzi :) Znikną jak im się znudzi ... musisz czekać :)

Cierpliwość najbardziej porządaną cechą dobrego akwarysty :!: :idea:

u mnie trwało to okolo 4 miesiecy... :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie trwalo to okolo 1,5 miesiaca

najpierw bylu okrzemki w najbardziej oswietlonych miejscach tzn. jak najblizej swiatla(tzn mam je tylko w gornych partiach kamlotów) a jak juz pisalem po 1,5 miecha pojawily sie na ich miejsce zieloniutkie falujace glonki

nie jest to moze jakies widowiskowe zielsko ale zawsze lepsze od okrzemków

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja się do swoich okrzemków przyzwyczaiłem. Zwalczyć nie mogę więc się muszę zaprzyjaźnić :). Akwa mam już prawie rok a okrzemki mają się dobrze. Są okresy że miejscami znikają, ale potem znowu są. Wolę się skupić na przyjemniejszych rzeczach niż walka z glonami.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie tez okrzemki :cry: srednio to wyglada. Moje rybcie ich nie jedza. Niestety okrzemki mam tez na roslinach a to mnie denerwuje bo roslinki slabo rosna. Chyba musze zakupic jakis nawoz do roslinek i bedzie ok.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie ma jakiegoś lekarstwa na te okrzemki :?:

Jest - a nazywa sie .......... cierpliwość i czas :wink::D