slim2102 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor #11 Opublikowano 23 Lipca 2014 jak znajdę fajny kamień to go dorzucę Jeżeli chodzi o wymiary to niestety ale akwarium może stać tylko w tym miejscu, a z boku kanapy są pufki których przy większym baniaku nie mógłbym wyciągnąć. Piwko, może i masz rację... Przyjdzie jeszcze czas. Na chwilę obecną mam 5x yellow. Idę chyba w mbuna. A tu poniżej mała aktualka: nie mam pojęcie jak wstawić foto aby było widoczne a nie tylko link ;/
rayan88 Opublikowano 23 Lipca 2014 #12 Opublikowano 23 Lipca 2014 Baniaczek ładny tylko czemu taki mały? Masz tyle miejsca widze!!
g.pajak Opublikowano 23 Lipca 2014 #13 Opublikowano 23 Lipca 2014 https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...c5&oe=54437799 nie mam pojęcie jak wstawić foto aby było widoczne a nie tylko link ;/ normalnie wstawiasz w znaczniki ale ten serwer tego nie umożliwia, nie wiem czemu:confused:
xjrparker23 Opublikowano 23 Lipca 2014 #14 Opublikowano 23 Lipca 2014 Cześć, potwierdzam zdanie kolegów, że zapowiada się ciekawy baniak. Wszystko od podstaw robisz solidnie, co dobrze rokuje na przyszłość, czeka Cię jeszcze wiele pracy, życzę wytrwałości i cierpliwości. Zachowaj ten poziom, a będzie rewelacja. Co do korzenia jak i innych "drewnianych" elementów pisano już wiele razy. Ci, którzy go mają, bo im się podoba, zaciekle bronili swoich racji, ja jednak skłaniam się ku większości, ogólnie rzecz biorąc, drewno zmiękcza wodę, a my potrzebujemy twardej. Malawi to kamienie, piach i glony + oczywiście dobra obsada. Powodzenia
peroxysom Opublikowano 26 Sierpnia 2014 #15 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Cześć, potwierdzam zdanie kolegów, że zapowiada się ciekawy baniak. Wszystko od podstaw robisz solidnie, co dobrze rokuje na przyszłość, czeka Cię jeszcze wiele pracy, życzę wytrwałości i cierpliwości. Zachowaj ten poziom, a będzie rewelacja. Co do korzenia jak i innych "drewnianych" elementów pisano już wiele razy. Ci, którzy go mają, bo im się podoba, zaciekle bronili swoich racji, ja jednak skłaniam się ku większości, ogólnie rzecz biorąc, drewno zmiękcza wodę, a my potrzebujemy twardej. Malawi to kamienie, piach i glony + oczywiście dobra obsada. Powodzenia Myślałem że w jeziorze Malawi woda jest dość miękka a pH jest wysokie ze zględu na silny ruch i natlenienie wody? Proszę mnie popraić jeśli się mylę. Być może "potrzebujemy twardej" bo w takiej łatwiej utrzymać odpowiednio wysokie pH? Proszę o wyrozumiałość, w temacie pielęgnic z Malawi jestem nowicjuszem. Niemniej jednak duże ilości drewna mogą zakwaszać wodę. A tak na marginesie witam wszystkich użytkowników, to mój pierwszy post na forum o tych wspaniałych rybach:D Slim - bardzo ciekawy baniak.
valeander Opublikowano 26 Sierpnia 2014 #16 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Podoba mi się...fajny ale jak mówią koledzy zbieraj już na większy póki masz gdzie i jak.....
Kshyhu87 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 #17 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Bardzo ładne akwa zabudujesz czymś stelaż czy zostaje tak jak jest?
marcin73m Opublikowano 26 Sierpnia 2014 #18 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Post #1 W niedługim czasie zostanie zabudowany (stolarz na urlopie)
Rekomendowane odpowiedzi