Skocz do zawartości

Oświetlenie dla laika RGB COB od 10W - 200W pełna zdalna regulacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pod belkę - ja mam szyby nakrywkowe i papier leży na szybie pod belką ;-)

Piotr

No nie - Piotrze tylko nie papier.

Dobrze spiochu pisze że znacznie tłumi światło rozpraszając je.

Znikają oczywiście tęcze ale i piękne bliki od poruszanej powierzchni wody, cienie ryb na piasku, ogólnie robi się światło z punktowego -liniowe jak dają świetlówki.

Oczywiście światło robi się miękkie jak do portretu ale oczywiście co kto lubi.

Jeśli godzimy się na utratę części strumienia świetlnego a drażnią nas tęcze i bliki to zamiast pergaminu przyklejcie do przeżroczystej osłony hermetyzującej diodę od środka to -

folia okienna na szyby ozdobna MLECZNA na wymiar (4706306367) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img16.allegroimg.pl/photos/400x300/47/06/30/63/4706306367@@AMEPARAM@@16@@AMEPARAM@@47/06/30/63@@AMEPARAM@@4706306367

tanio , mniej strat światła niż papier i uniwersalnie nie tylko pod szyby nakrywowe:D tylko ostrzegam- nie bezpośrednio na diodę!!

Opublikowano

W dniu dzisiejszym udało mi się odpalić oświetlenie a'la Deccorativo.

Oprócz tych tęczowych odblasków - bajka (zrobiłem na kontrolerze ms35).

Wchodzę na forum podziękować, a tu już mam gotowe rozwiązanie jak problem tych tęcz rozwiązać :D

Za kilka dni, jak nacieszę oko, zrobię i wrzucę film.

Na tą chwilę mam jedynie wątpliwości czy dobrze zahermetyzowałem diody. Użyłem poliwęglanu wygiętego w ceownik oraz zwykłego akwarystycznego silikonu transparentnego. Będę obserwował...

Jak nabiję odpowiednią liczbę postów wyślę oficjalne podziękowania za temat na forum, ale również cierpliwość i pomoc na private message, dla Deccorativo.

Właśnie świeci tak:

1uCjjs.jpg

Pozdrawiam.

Opublikowano

A jaki masz profil alu? Taki jaki poleca Decco?

Mam właśnie taki i osłone wykonaną z pleksi w kształcie litery U, która jest dłuższa o 2 cm od długości akwarium i to właśnie na niej opiera się cały zestaw. Woda i wilgoć nie mają jak się dostać a przy okazji cały czas jest "przeciąg" między alu a pleksi.

Opublikowano

Mam pokrywę wykonaną z paneli aluminiowych (Aquael), do panela kleiłem radiatory z diodami, potem na to założyłem poliwęglanowy ceownik (robiłem na zamówienie w firmie BeskidPlex - niedrogo). Pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.