Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Ponieważ są wakacje, wybrałem się z rodziną do zoo w Berlinie. Mają tam fajne Aquarium, chyba ze wszystkimi możliwymi biotopami oraz przedstawicielami wszystkich kontynentów.

Oczywiście było i Malawi w akwarium jakieś 150x100h. Krótki filmik poniżej. Jakość nie powala ale było tam bardzo ciemno i tak naprawdę jedyne światło dawały oświetlenia akwariów.

• Dziękuję 3
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Świetne są te filmy Petera. Uważam, że L. chisumulae jest jednym z najatrakcyjniejszych pyszczaków, gdyż ma jedne z najładniejszych samic w mbunie. Szkoda, że jest tak niedoceniany/niezauważany. Hara i Maison Reef może mają ładniejsze samce, ale mają brzydsze samice...według mnie.

• Dziękuję 1
Opublikowano
39 minut temu, pozner napisał:

Świetne są te filmy Petera. Uważam, że L. chisumulae jest jednym z najatrakcyjniejszych pyszczaków, gdyż ma jedne z najładniejszych samic w mbunie. Szkoda, że jest tak niedoceniany/niezauważany. Hara i Maison Reef może mają ładniejsze samce, ale mają brzydsze samice...według mnie.

Masz w 100 % rację.

Mała, sprytna rybka - idealnie pasująca do akwarium z ciemną aranżacją.

Opublikowano

Nigdy nie miałem tej ryby, ale, nie wiem czemu, wzbudza we mnie ogromną sympatię. Od dawna zachęcam do chowu tej ryby...idealna alternatywa dla początkujących malawistów. Hara i Maison Reef mogą być za ostre dla początkujących. Te Labidochromisy mogą dać dużo radości początkującym i mało problemów.