Rumpelst Opublikowano 14 Sierpnia 2014 #71 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ślimaki wpuściłem wczoraj. Jednego umieściłem na krasnorostach i okazało się, że jak nie ma wyboru to i to jedzą...
mathias Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor #72 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zaszokowałeś mnie tą nowiną. Chyba z 2 osoby potwierdziły, że krasnorostów niestety nie ruszają. Czyli jest nadzieja i dla nich. Koniecznie rozwiń tą obserwację i daj znać za tydzień , czy dalej krasnale są zjadane. Ślimaki wpuściłem wczoraj. Jednego umieściłem na krasnorostach i okazało się, że jak nie ma wyboru to i to jedzą...
Rumpelst Opublikowano 14 Sierpnia 2014 #73 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Za krasnale wziął się jeden, którego sam tam umieściłem.Będę wrzucał co jakiś czas zdjęcia tego kamulca.
Rumpelst Opublikowano 15 Sierpnia 2014 #74 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Dzisiaj w nocy dołączył do niego drugi. Postęp prac na zdjęciu..
marek_z_81 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 #75 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Na moje to to nie są krasnorosty.
Engell1 Opublikowano 5 Września 2014 #76 Opublikowano 5 Września 2014 Witam, Po pierwsze dzięki autorowi za pomysł. Ja tydzień temu powróciłem z tygodniowych wakacji ale jak zobaczyłem akwarium to się szczerze przestraszyłem, ponieważ w ciągu tygodnia wszystkie kamienie i piasek pokrył brązowy nalot, glon . . . Miałem włączone niebieskie światło przez 24h na dobę . . . Pojechałem do sklepu i kupiłem 20 ślimaków ale nie Military Helmet tylko jakieś inne, które wg sprzedawcy jedzą glony itp. i faktycznie po tygodniu dziś prawie ani śladu po glonach (okrzemkach) !! Jak chcecie to mogę podesłać zdjęcia przed i po oraz jakie ślimaki mam bo niektóre są nawet ładne tzn. fajne wzorki mają . . . Reasumując nie koniecznie "Military Helmet" . . .
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Września 2014 #77 Opublikowano 5 Września 2014 Reasumując nie koniecznie "Military Helmet" . . ... ale "Military Helmet" mają tę zaletę ,że nie rozmnażają się w słodkiej wodzie.
jogo Opublikowano 5 Września 2014 #78 Opublikowano 5 Września 2014 Jak bym znal te ślimonie to by dalej pysie pływaly,a tak mi juz sie znudzily oslizgle kamienie.Przetestuje z roslinami.
Rafal.K2 Opublikowano 6 Września 2014 #79 Opublikowano 6 Września 2014 Engell1 zapewne piszesz o którejś odmianie ślimaka Neritina. One też nie rozmnażają się w słodkiej wodzie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 6 Września 2014 #80 Opublikowano 6 Września 2014 Engell1 zapewne piszesz o którejś odmianie ślimaka Neritina ...to też jest typowy "okrzemkożerca"..
Rekomendowane odpowiedzi