Skocz do zawartości

Ślimaki Military Helmet - czyli jak poradziłem sobie z okrzemkiem i glonami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak bez jaj :) U siebie w 240l mam siedem sztuk Helmetów. Akwarium wyczyszczone na błysk tyle że okrzemki jakoś przestały powstawać i te hełmy chyba nie mają co jeść. Także gdyby ktoś miał problem z okrzemkami to mogę za free odstąpić ze cztery sztuki. Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem kolejną osobą, która może potwierdzić skuteczność MH w walce z okrzemkami. 5 sztuk małych ślimaczków potrafiło w 3 dni ponad połowę 240l akwarium oczyścić z brunatnego glonu. Serdecznie polecam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zachęcony pozytywnymi komentarzami i ja postanowiłem kupić 5 szt do swojego 240L. W tygodniu powinny do mnie dotrzeć jak będą efekty ich pracy to dam znać :)

Opublikowano

No u mnie w 240l też sobie nieźle radzą tyle ,że z 9szt już mi tylko 5 pracuje a po reszcie tylko ładne muszelki do kolekcji mojej 3 letniej córki!:)

Mam nadzieję ,że pozostałych moje głodomory nie załatwią...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Również polecam :) po inwazji okrzemkowej zostało wspomnienie i cztery dzielne ślimaki M.H. :D

A miały co robić przez około trzy tygodnie walczyły z mnóstwem kamieni :)

Opublikowano

Ja trafiłem na jakieś leniwe sztuki. Mam je 8 od tygodnia i niE widać jakiś cudownych efektów. Są raczej mało aktywne. Może w końcu się wezmą do pracy ☺