Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

akwarium 160l (100x40x40) czy można Aulonocara spec. Fire Fish 1+4 i Copadichromis borleyi red fin 1+4 lub Pseudotropheus acei Luwala 1+4, planuje zmiane obecne obsady, chce kupić w tan-mal, 4-5 cm F1, jak myślicie?

Opublikowano
akwarium 160l (100x40x40) czy można Aulonocara spec. Fire Fish 1+4 i Copadichromis borleyi red fin 1+4 lub Pseudotropheus acei Luwala 1+4, planuje zmiane obecne obsady, chce kupić w tan-mal, 4-5 cm F1, jak myślicie?

Copadichromis borleyi red fin - nawet do 20cm

Pseudotropheus acei Luwala 14 - 16 cm

Aulonocara spec. Fire Fish 10 -12cm

Copadichromis i P. Acei odpadają ze względu na duże rozmiary (w szczególności Copadichromis Borleyi) .A. Fire Fish z tych ewentualnie może być.

Do Fire Fish ze względu na dietę możesz dorzucić Iodotropheus sprengerae (rdzawego) lub Labidochromis caeruleus (yellow). W takim zbiorniku to maks 2 gatunki. Ewentualnie możesz dorzucić inną Aulonocarę. Musisz jednak pamiętać, że samice Aulonocara to są typowe śledzie :)

Opublikowano

Weź chłopie poczytaj pierw o gatunkach ,które ci się podobają a potem planuj obsadę bo na moje to do twojego akwarium to żal mi byłoby yellowka wsadzić.Kolega wyżej dał ci namiary na przykładowe obsadjy przejrzyj je a na pewno coś wybierzesz. Co niektórzy tu na forum uważają,że 240-tka jest zamała do callainosa a ty chcesz ją do 160 włożyć.

Opublikowano
Weź chłopie poczytaj pierw o gatunkach ,które ci się podobają a potem planuj obsadę bo na moje to do twojego akwarium to żal mi byłoby yellowka wsadzić.
Tutaj to troszke przesadziłes:p