Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiałem się czy to wypada po tylu latach się witać ponownie, ale użytkownik Pako, pokazał że warto.

Strasznie miło patrzeć że forum znowu żyje, jak za dawnych lat.

Kilka słów o sobie, a może w niedługiej przyszłości zdjęcie akwarium.

Jestem ogromnym zwolennikiem akwariów jednogatunkowych, choć nigdy nie wykluczam akwariów wielogatunkowych.

Marzy mi się szkiełko, co najmniej 150 cm długie, optymalne na moje warunki to 150x50x40, a w nim ukochane Afry red topy, ostatnio też po głowie mi chodzi, jak by wyglądało takie akwarium z samymi P.Saulosi, z którymi obcuje już prawie 10 lat, takie akwarium i np. 2-3 samczyki z 5-6 paniami... super.

Obecnie mam 160l a w nim młodzież P.Saulosi.

Jakbym mógł mieć 4 duże akwaria jednogatunkowe to pływałyby w nich:

- Malawi: C.Afra Red Top,

- Tanganika: Xenotilapia Leptura,

- SA: Cleithracara maronii (jako dzieciak byłem ich opiekunem, cudowne rybki)

- SA: Apistogramma Baenschi.

Swego czasu MateuszT (ogromna skarbnica wiedzy) zaraził mnie dużą sympatią do Aulonocar.

Pozdrawiam.

Krzysiek.

Opublikowano

Dzięki za miłe słowa,

Niestety nigdy nie byłem dobry w zasłanianiu sprzętu, więc i tym razem jakoś szczególnie nie kombinowałem

Opublikowano

Miłe szkiełko choć saturator ( filtr wewnętrzny ) faktycznie troszkę przeszkadza ;). Przy 150 cm będziesz miał zarówno szanse na Aulonki jak i brak czegokolwiek we wnętrzu zbiornika. Narurowcoluby zapewne poprowadzą Cię w stronę światła ;). Co do obsady w nim już się pobawić ;). Jestem umiarkowanym zwolennikiem jednogatunkowca z non- mbuna. Przy mbuna można się pobawić. No ale skoro się tutaj mamy witać to witaj ;) o reszcie w innych działach :D