Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kubeq napisał:

Nie wiem jak ale 2 dni po regeneracji złoża i ponownym złożeniu bloku dotarł się blok z purolite w kasecie, tragedia :(

To jak samochód po dotarciu -   teraz możesz dać gaz do dechy ile fabryka dała.:D

Nie ma żadnej tragedii  -  zbieraj jak rozsypałeś  i kup nowe złoże.

Opublikowano

Staram się., najgorsze że czuje że bez całkowitej wymiany piasku i wyciagania kamieni nie uda się zebrać tego w 100% a na chwile obecna nie jestem w stanie tego ogarnąć. Zwłaszcza ze mam pracujący weekend.

Oby ryby tego nie pożarły.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Zapewne odpowiedź na moje pytanie gdzieś jest ale ciężko znaleźć. Czy ten blok może pozostać w kaseciaku na stałe, czy trzeba go wyjmować i wkładać za każdym razem gdy chce się zbić no3?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Wiem ze temat już dawno nie odwiedzany alzaryzykuje. Chce zbudować absorber puroline 1l zewnętrzny i mam pytanie czy lepsza bedzie pompka hj611b czy hydor pico 400??

Opublikowano

Witam.

Wiem ze temat już dawno nie odwiedzany ale zaryzykuje. Chce zbudować absorber puroline 1l zewnętrzny i mam pytanie czy lepsza bedzie pompka hj611b czy hydor pico 400??

Opublikowano

Witam.

Wiem ze temat już dawno nie odwiedzany ale zaryzykuje. Chce zbudować absorber puroline 1l zewnętrzny i mam pytanie czy lepsza bedzie pompka hj611b czy hydor pico 400??

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Teraz ja odgrzeje  temat. Mam zbudowany blok absorbera,w ruże.Wszystko ładnie pięknie działa,lecz pojawia się jeden minusik.  Po kilku dniach działania,przepływ zaczyna samoczynnie spadać by w końcu przestać lecieć. Wygląda to tak jak by woda poddawana przez pompkę ubijała purolite,by ten pomimo gąbki na wylocie kompletnie zakochał ten wylot. Pomagają wtedy tylko dwa sposoby : przesypanie go od nowa lub  wtłoczenie powietrza od strony wylotu w celu rozluźnienia purolite. Czy wy też tak macie ?