deccorativo Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor #641 Opublikowano 2 Lutego 2018 2 minuty temu, Kubeq napisał: Nie wiem jak ale 2 dni po regeneracji złoża i ponownym złożeniu bloku dotarł się blok z purolite w kasecie, tragedia To jak samochód po dotarciu - teraz możesz dać gaz do dechy ile fabryka dała. Nie ma żadnej tragedii - zbieraj jak rozsypałeś i kup nowe złoże.
Kubeq Opublikowano 2 Lutego 2018 #642 Opublikowano 2 Lutego 2018 Staram się., najgorsze że czuje że bez całkowitej wymiany piasku i wyciagania kamieni nie uda się zebrać tego w 100% a na chwile obecna nie jestem w stanie tego ogarnąć. Zwłaszcza ze mam pracujący weekend. Oby ryby tego nie pożarły.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Sierpnia 2018 #643 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) @lp78 Twój temat wydzieliłem jak w linku poniżej: @deccorativo Temat uporządkowałem zgodnie z sugestią. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez AndrzejGłuszyca
prozak Opublikowano 28 Października 2018 #644 Opublikowano 28 Października 2018 Witam. Zapewne odpowiedź na moje pytanie gdzieś jest ale ciężko znaleźć. Czy ten blok może pozostać w kaseciaku na stałe, czy trzeba go wyjmować i wkładać za każdym razem gdy chce się zbić no3?
Kadango Opublikowano 21 Grudnia 2018 #645 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Witam, w jaki sposób zamontować całość w sumpie ?
suricade Opublikowano 21 Grudnia 2018 #646 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Włożyć do komory z przefiltrowaną wodą.
Grigoryy Opublikowano 16 Października 2019 #647 Opublikowano 16 Października 2019 Witam. Wiem ze temat już dawno nie odwiedzany alzaryzykuje. Chce zbudować absorber puroline 1l zewnętrzny i mam pytanie czy lepsza bedzie pompka hj611b czy hydor pico 400??
Grigoryy Opublikowano 16 Października 2019 #648 Opublikowano 16 Października 2019 Witam. Wiem ze temat już dawno nie odwiedzany ale zaryzykuje. Chce zbudować absorber puroline 1l zewnętrzny i mam pytanie czy lepsza bedzie pompka hj611b czy hydor pico 400??
Grigoryy Opublikowano 16 Października 2019 #649 Opublikowano 16 Października 2019 Witam. Wiem ze temat już dawno nie odwiedzany ale zaryzykuje. Chce zbudować absorber puroline 1l zewnętrzny i mam pytanie czy lepsza bedzie pompka hj611b czy hydor pico 400??
Piotr775 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 #650 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Teraz ja odgrzeje temat. Mam zbudowany blok absorbera,w ruże.Wszystko ładnie pięknie działa,lecz pojawia się jeden minusik. Po kilku dniach działania,przepływ zaczyna samoczynnie spadać by w końcu przestać lecieć. Wygląda to tak jak by woda poddawana przez pompkę ubijała purolite,by ten pomimo gąbki na wylocie kompletnie zakochał ten wylot. Pomagają wtedy tylko dwa sposoby : przesypanie go od nowa lub wtłoczenie powietrza od strony wylotu w celu rozluźnienia purolite. Czy wy też tak macie ?
Rekomendowane odpowiedzi