Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Węgorz to są skutki picia wódki podczas czytania forum.:D istotne szczegóły umknęły.

Przez to że wykorzystałeś tą pogrubioną część rury kanalizacyjnej  zamiast ją odrzucić i uciąć 32cm tej równej cieńszej i dać dwie identyczne zaślepki oraz  przeczytać temat

to teraz dupa blada. 

Grzałka powinna być jak podpowiada Rafał ale i tak nie wejdzie bo na dole to zgrubienie na rurze przeszkodzi.

W komorze bloku w zależności od zapchania gąbki poziom może spaść nawet  minus 5cm w stosunku do lustra w baniaku a  lustro w baniaku tam też się zmienia , woda paruje i teraz się pytasz a nikt tego ci nie powie.

Kup tą grzałkę bo jest krótka ma tylko 25cm i nie ma zgrubienia na górze - powinna wejść tu przy gąbce od strony komory pompy i cała schowana w wodzie.

http://allegro.pl/grzalka-tytanowa-200w-lifetech-z-termostatem-sea-i5390239045.html

Opublikowano

U mnie też dotykała, na gąbce zrobi się odgniecenie ale nic się nie stanie.

Lepszy przepływ wody = lepsza praca grzałki. 

Zwróć jednak na sugestię @MatiK , czyli sprawdź dopuszczalny poziom zanurzenia grzałki i skoryguj jej położenie jak już zalejesz kaseciak. 

Opublikowano
28 minut temu, wegorzwegorzewski napisał:

Specjalnie zostawiłem to zgrubienie bo łatwiej obsługiwać Absorber

Jeszcze kolego nie wiesz co łatwiej tylko tak ci się wydaje. Rurę trzeba otwierać z obu stron i czyścić gąbki obie. Jak patrzę na tą podziałkę na twoim bloku to wychodzi 23-24cm tej właściwej rury  a grzałka raczej jest dłuższa ta którą masz więc na wcisk weszło ale dól grzałki wbił się w gąbkę bo nie miał miejsca w komorze - ale tylko tak mi się zdaje:( bo wychodzi z liczenia.

Rafał ci pisał grzałka w największym przepływie. Grzałka siedzi nie w największym przepływie tylko z boku przepływu.

Pompa też żle włożona - obróćo 180 st..

Wszystko w celu by woda płynęła przez całe złoże a grzałka była w najsilniejszym prądzie wody a nie z boku.

Podaj jaki spadek lustra w komorze śmieciowej - w komorze bloku wiem 3cm - a w komorze pompy?

Opublikowano (edytowane)

Henryku na tym zdjęciu sam widzisz że dobrze włożyłem pompę....? I w końcu gdzie ta grzałka ma być bo już zgłupiałem... tu czy tak jak we wcześniejszym zdjęciu?

20161215_133240.jpg

20161215_133421.jpg

A poza tym mogę pompę ułożyć wylotem do góry i wtedy zyskamy troszkę miejsca i przegródke możemy przesunąć w prawo o 6mm a wtedy wejdzie grzałka....

Edytowane przez wegorzwegorzewski