Plagiatt Opublikowano 5 Maja 2014 #1 Opublikowano 5 Maja 2014 Witam, mam 3 samiczki z ikrą. Jedna yellow, jedną saulosi coral oraz ice blue (chociaż bie wiem czy tak sie nazywa ta ryba). Poniewaz to moje pierwsze mlode. Czytalem ze po 4 tygodniach powinny wypuscic mlode, a one nadal je trzymają. Co robić? Czy coś robić? Czy aamiczka sie nic nie stanie jak.za dlugo nosza? Dodam ze pływają w tym samym zbiorniku co reszta. Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
eljot Opublikowano 5 Maja 2014 #2 Opublikowano 5 Maja 2014 Nic nie rób w końcu je wypuszczą a później szybko nadrobią straty na wadze. Młode samiczki muszą się nauczyć inkubować, nieraz nie donoszą, nieraz jak u ciebie przenoszą.
Plagiatt Opublikowano 5 Maja 2014 Autor #3 Opublikowano 5 Maja 2014 yhm... tylko widze ze Coral np jest coraz slabszy... chowa sie za filtrem lub np pod plywa na samągóre i tam tak jakby wisiał przy tafli....
eljot Opublikowano 5 Maja 2014 #4 Opublikowano 5 Maja 2014 Chowanie się inkubujących samic to normalne, jak inne ryby jej nie gnębią to nic jej nie powinno się stać.
TitaniC Opublikowano 7 Maja 2014 #5 Opublikowano 7 Maja 2014 Ja swoją przeniosłem do kotnika. Uratowałem choć trochę małych bo resztę inne wydziobały przez dziurki. Może zrób to samo? Zawsze możesz im pomóc wypuścić małe. WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u
Plagiatt Opublikowano 7 Maja 2014 Autor #6 Opublikowano 7 Maja 2014 słyszałem, że to nie humanitarne pomagać wypuszczać małe, i że niby i ona traci injhstynkt i te małe później też...
TitaniC Opublikowano 7 Maja 2014 #7 Opublikowano 7 Maja 2014 Brat tak robi non stop i rozmnażają się na potęgę. Jak wypuści w akwarium to z małych robi się pokarm. WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u
Plagiatt Opublikowano 7 Maja 2014 Autor #8 Opublikowano 7 Maja 2014 Mimo że mają mnóstwo kryjówek??? Specjalnie przygotowałem im miejsca do ukrycia się.... Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
yaro Opublikowano 7 Maja 2014 #9 Opublikowano 7 Maja 2014 TitaniC my jesteśmy miłośnikami tych ryb, ja nie widzę potrzeby rozmnażania ryb na potęgę, wypuszczania coraz słabszych gatunkowo ryb w świat a narybek wolę niech będzie karmą dla dorosłych niż potem mają się znaleźć u kogoś w akwarium kto nie ma pojęcia, co ma, co go czeka, a w konsekwencji ryby te zdychają lub lądują w kiblu. -- dołączony post: Plagiatt - do pewnego momentu się uchowają, jednak większość z nich zostanie zjedzona w akwarium z dorosłymi, przeżyje tylko niewielka część. Co chcesz robić z małymi jak Ci podrosną?
Plagiatt Opublikowano 7 Maja 2014 Autor #10 Opublikowano 7 Maja 2014 Oddawac do akwarystycznego za drobne :-) Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi