Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przede wszystkim poczytaj FAQ zanim wpuścić rybki, tydzień to zdecydowanie za mało, chyba że startowe

Dzięki za troskę o moje przyszłe ryby, FAQ czytałam już jakiś czas temu :) ale to nie będzie zupełny start od zera, tylko przenosiny (akwarium chodziło od 4 lat w moim poprzednim mieszkaniu). Wczoraj przewiozłam szkło, 1/3 wody, piach i kamloty. Dziś to wszystko składam do kupy.

Woda już wlana, piach na dnie - rozważam teraz układ kamieni... bo nie wiem na którą obsadę się zdecydować!:eek:

Opublikowano
A to sorki, myślałem że startujesz od zera ;-)

Spoko :) Dobrze, że ktoś czuwa.

Ehhh, mam teraz problem z parametrami, bo woda, którą miałam z poprzedniego akwa miała około 25mg NO3, po jednym dniu i wymieszaniu z uzdatnioną kranówką 1:1 ma 50mg. I nie wiem dllaczego! Filtry chodzą, grzałki grzeją...

Opublikowano

Ehhh, mam teraz problem z parametrami, bo woda, którą miałam z poprzedniego akwa miała około 25mg NO3, po jednym dniu i wymieszaniu z uzdatnioną kranówką 1:1 ma 50mg. I nie wiem dllaczego! Filtry chodzą, grzałki grzeją...

Zmierz NO3 wody w kranie, może w nowym miejscu masz kiepską wodę?

Opublikowano
może w nowym miejscu masz kiepską wodę?

Ehh, tego nie wzięłam pod uwagę. W końcu tylko 10 km różnicy, ale w sumie może być to inne ujęcie. Jak będę w domu, to zmierzę. Ale jeżeli to przez wodę w kranie, to czym to zbijać?:confused:

Opublikowano

Przepraszam za ot!

Osobiście brałbym afrę + yellow, dieta pasuje do siebie a i temperament też zazębia się idealnie. Nieterytorialny yellow z terytorialna afrą to fajny pomysł. Kolorystycznie też pięknie nie psuje tego brzydka samica afry bo samiec nadrabia niedoskonałość samicy

Zdecydowanie jestem zakochana w kolorach samca afry i trochę martwi mnie w tej obsadzie, że będzie tak na prawdę jedna niebieska pasiasta rybka, trochę niebieskich śledzi i piękne żółtki, ale tak mało niebieskiego ogólnie... Chyba, że jeszcze coś niebieskiego możnaby tu dołożyć... jakieś propozycje? :)

Jeżeli chodzi o interruptusy i demasoni, to w jakich ilościach powinnam je wpuszać?

10 demasoni + 10 interruptusów i niech się same ogarną w haremy?