Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostało mi jeszcze z 10 kg tego kamienia. Coś faktycznie pokombinuję, chociaż może być ciężko bo kamień, który mi został jest bardzo drobny.

Co do dojrzewania, jakoś nie przemawia do mnie wrzucanie mięsa żeby gniło a co dopiero uryna :P Dosypałem Tetra Bactozym. Resztę zrobią danio. Za 3 tyg mam nadzieję zarybiać.

W miarę rozwoju sytuacji będę wstawiał zdjęcia z postepów, może coś mi jeszcze podpowiecie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Mała aktualizacja.

Wymieniłem filtr mechaniczny na cyrkulator 1500. Doszło troche kamieni i tło. Jest też nowa grzałka. No i rybki :)

Pseudotropheus saulosi 1+4

DSC_0056.jpg DSC_0057.jpg DSC_0059.jpg DSC_0051.jpg DSC_0070.jpg DSC_0068.jpg DSC_0066.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z grzałką nic nie wymyślę. Już próbowałem na różne sposoby. Jest na tyle duża, że kiedy kladę ją wzdłuż dna rzuca się w oczy bardziej, niż jak stoi w kącie - pionowo. W ogole zakrywanie filtrów w taki sposób, aby był latwy dostęp do gąbek jest dla mnie jakąś abstrakcją. Po sprzątaniu zawsze mam wrażenie, że syfu pływa więcej jak przed sprzątaniem :P

Dzięki za pozytywne komentarze. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cztery miesiące od zalania. Trochę się pozmieniało, ale mam nadzieję, że na korzyść.

DSC_0052.jpg DSC_0054.jpg DSC_0055.jpg DSC_0057.jpg DSC_0058.jpg DSC_0059.jpg

Podmian w tygodniu dużych nie robię, ale dolewam całkiem sporo świeżej wody, bo szybko paruje.

No2 = 0

No3 = +/- 15

ph = +/- 7.5