Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostało mi jeszcze z 10 kg tego kamienia. Coś faktycznie pokombinuję, chociaż może być ciężko bo kamień, który mi został jest bardzo drobny.

Co do dojrzewania, jakoś nie przemawia do mnie wrzucanie mięsa żeby gniło a co dopiero uryna :P Dosypałem Tetra Bactozym. Resztę zrobią danio. Za 3 tyg mam nadzieję zarybiać.

W miarę rozwoju sytuacji będę wstawiał zdjęcia z postepów, może coś mi jeszcze podpowiecie.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Mała aktualizacja.

Wymieniłem filtr mechaniczny na cyrkulator 1500. Doszło troche kamieni i tło. Jest też nowa grzałka. No i rybki :)


Pseudotropheus saulosi 1+4


DSC_0056.jpg DSC_0057.jpg DSC_0059.jpg DSC_0051.jpg DSC_0070.jpg DSC_0068.jpg DSC_0066.jpg

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z grzałką nic nie wymyślę. Już próbowałem na różne sposoby. Jest na tyle duża, że kiedy kladę ją wzdłuż dna rzuca się w oczy bardziej, niż jak stoi w kącie - pionowo. W ogole zakrywanie filtrów w taki sposób, aby był latwy dostęp do gąbek jest dla mnie jakąś abstrakcją. Po sprzątaniu zawsze mam wrażenie, że syfu pływa więcej jak przed sprzątaniem :P

Dzięki za pozytywne komentarze. Pozdrawiam.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cztery miesiące od zalania. Trochę się pozmieniało, ale mam nadzieję, że na korzyść.


DSC_0052.jpg DSC_0054.jpg DSC_0055.jpg DSC_0057.jpg DSC_0058.jpg DSC_0059.jpg




Podmian w tygodniu dużych nie robię, ale dolewam całkiem sporo świeżej wody, bo szybko paruje.

No2 = 0

No3 = +/- 15

ph = +/- 7.5

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.