viali82 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #11 Opublikowano 11 Marca 2014 Zostało mi jeszcze z 10 kg tego kamienia. Coś faktycznie pokombinuję, chociaż może być ciężko bo kamień, który mi został jest bardzo drobny. Co do dojrzewania, jakoś nie przemawia do mnie wrzucanie mięsa żeby gniło a co dopiero uryna Dosypałem Tetra Bactozym. Resztę zrobią danio. Za 3 tyg mam nadzieję zarybiać. W miarę rozwoju sytuacji będę wstawiał zdjęcia z postepów, może coś mi jeszcze podpowiecie.
viali82 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor #12 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam. Mała aktualizacja. Wymieniłem filtr mechaniczny na cyrkulator 1500. Doszło troche kamieni i tło. Jest też nowa grzałka. No i rybki Pseudotropheus saulosi 1+4
onestone Opublikowano 19 Kwietnia 2014 #13 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Gartuluje,fajnie to zaczyna wyglądać, ja z kolei bym wywalił parę tych małych kamoli i wzucił coś pośredniego,coś pomiędzy tymi drobnymi a tymi dużymi
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Maja 2014 #15 Opublikowano 12 Maja 2014 ...fajne!! Ale z grzałką się nie obawiaj:))
marcin73m Opublikowano 12 Maja 2014 #16 Opublikowano 12 Maja 2014 Ładnie. Ja bym bardziej postarał się pochować osprzęt, szczególnie ukryć jakoś tą zieloną rurkę od kubełka.
viali82 Opublikowano 13 Maja 2014 Autor #17 Opublikowano 13 Maja 2014 Z grzałką nic nie wymyślę. Już próbowałem na różne sposoby. Jest na tyle duża, że kiedy kladę ją wzdłuż dna rzuca się w oczy bardziej, niż jak stoi w kącie - pionowo. W ogole zakrywanie filtrów w taki sposób, aby był latwy dostęp do gąbek jest dla mnie jakąś abstrakcją. Po sprzątaniu zawsze mam wrażenie, że syfu pływa więcej jak przed sprzątaniem Dzięki za pozytywne komentarze. Pozdrawiam.
Bezprym Opublikowano 13 Maja 2014 #18 Opublikowano 13 Maja 2014 Dałbyś większe kamienie po bokach i byłoby po problemie.
viali82 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor #19 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Cztery miesiące od zalania. Trochę się pozmieniało, ale mam nadzieję, że na korzyść. Podmian w tygodniu dużych nie robię, ale dolewam całkiem sporo świeżej wody, bo szybko paruje. No2 = 0 No3 = +/- 15 ph = +/- 7.5
Bezprym Opublikowano 29 Czerwca 2014 #20 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ciągle brak wyższych kamieni i sprzęt wali dalej po oczach.
Rekomendowane odpowiedzi