Skocz do zawartości

Mleczna woda po wymianie wkładów w filtrze narurowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam halogen led. Sam nie wiem czy to nie jest właśnie tylko efekt Ledów. Pasuje aby ktoś jeszcze się wypowiedział. U mnie wygląda to tak: z przodu patrząc woda kryształ ale patrząc z boku po całej długości (140cm) widac lekką mgiełkę. Czy ktoś kto ma ledy może się wypowiedzieć czy u niego taki efekt wystepuje?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Mam halogen led. Sam nie wiem czy to nie jest właśnie tylko efekt Ledów. Pasuje aby ktoś jeszcze się wypowiedział. U mnie wygląda to tak: z przodu patrząc woda kryształ ale patrząc z boku po całej długości (140cm) widac lekką mgiełkę. Czy ktoś kto ma ledy może się wypowiedzieć czy u niego taki efekt wystepuje?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu

Tapatalka

Wlasnie byc moze tak jest jak mowisz ze to wina ledow zastanawiam sie czy zmienic ich na zwykla swietlowke dzis tak zrobie i zobacze jaki bedzie efekt tego eksperymentu.

-- dołączony post:

Wlasnie byc moze tak jest jak mowisz ze to wina ledow zastanawiam sie czy zmienic ich na zwykla swietlowke dzis tak zrobie i zobacze jaki bedzie efekt tego eksperymentu.

Witam jednak zmiana przyniosła oczekiwane efekty woda kryształ jak u Ciebie i żadnych farfocli jak wcześniej. Jutro jadę po Power Glo i to dopiero będzie efekt. A Ledy u mnie chyba odejdą do lamusa. dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Hmm, no to dałeś do myślenia. Szkoda by mi było efektu Ledów w akwarium. Wstaw fotki jak zmienisz oświetlenie.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Oczywiscie tylko power glo bede mial w poniedzialek dopiero.Powiem Ci,ze jest duza roznica ale sam ocenisz po fotkach.Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam Power LEDy w swoim akwarium od samego początku i nie uważam aby mętna woda była wynikiem złego światła. Nawet jak patrze przez długość akwarium to woda jest tak krystalicznie czysta, że można by książkę przeczytać.

Ja na wszelkie zmętnienia nie podejmowałem żadnych kroków. Po prostu czekałem i zawsze samo przechodzi.

Opublikowano
Ja mam Power LEDy w swoim akwarium od samego początku i nie uważam aby mętna woda była wynikiem złego światła. Nawet jak patrze przez długość akwarium to woda jest tak krystalicznie czysta, że można by książkę przeczytać.

Ja na wszelkie zmętnienia nie podejmowałem żadnych kroków. Po prostu czekałem i zawsze samo przechodzi.

U mnie zmętnienie nie jest duże ale troszkę wkurzające. Teraz zmieniłem na świetlenie świetlówkowe i jest całkiem inaczej. Po pierwsze Ledy tak nie wybarwiają ryb a jakie masz te Ledy barwa zimna??.

Opublikowano

Barwa biały zimny. Kiedyś dla porównania dałem 78W t5 10000k i nijak miało się to do ledów. Przy ledach barwa ryb jest o niebo lepsza.

Opublikowano
Barwa biały zimny. Kiedyś dla porównania dałem 78W t5 10000k i nijak miało się to do ledów. Przy ledach barwa ryb jest o niebo lepsza.

Ale i u Ciebie widzę delikatne jakby mleko na górze takie jak u mnie było przy Led a przy świetlówce tego nie mam.

Opublikowano

U mnie od boku to wygląda tak:

miqe.jpg

Od przodu tego nie widać ale mam akwarium tak ustawione, że jak wchodzę do salonu to zawsze widzę bok i mnie to irytuje. Korpus wodę wykrystalizował jeśli chodzi o latające paprochy. Teraz jeszcze to zmętnienie zostało i nie mogę sobie z nim poradzić. W najgorszych momentach to ciężko zobaczyć co jest na drugim końcu akwarium.

Opublikowano
U mnie od boku to wygląda tak:

miqe.jpg

Od przodu tego nie widać ale mam akwarium tak ustawione, że jak wchodzę do salonu to zawsze widzę bok i mnie to irytuje. Korpus wodę wykrystalizował jeśli chodzi o latające paprochy. Teraz jeszcze to zmętnienie zostało i nie mogę sobie z nim poradzić.

U mnie trak samo wyglądało ale teraz jest bajka.