Damian780425 Opublikowano 19 Lutego 2014 #1 Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam Rozmyślam nad dołorzeniem jeszcze jednego gatunku . Powinien być jak najbardziej niebieski i z preferencjami żywienia od wszystko zjem do lubię mięsko :-) Może ktoś podsunie jakieś propozycje . Pozdrawiam
Bezprym Opublikowano 19 Lutego 2014 #2 Opublikowano 19 Lutego 2014 Cynotilapia hara? Metriaclima Callainos cobalt blue aczkolwiek tu z mięsem ostrożnie
stan Opublikowano 19 Lutego 2014 #3 Opublikowano 19 Lutego 2014 A ja tradycyjnie polecam maingano ! Przepiękne niebieskie kolory ma ta ryba i często jest nie doceniana i zapominana przez malawiastów ;-).
Damian780425 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor #5 Opublikowano 19 Lutego 2014 Cuż maingano fajna( syn chce ),a i hara prześliczma :-) I bądź tu człowieku mądry :-)
greghor Opublikowano 19 Lutego 2014 #7 Opublikowano 19 Lutego 2014 Polecam mojego parallelusa. Masz słusznych rozmiarów zbiornik, który szkoda tracić na oklepane maingano. IMHO samiec ładniejeszy, a samica bardzo orginalna i nie podobna praktycznie do żadnej innej ryby z Malawi.
luk5007 Opublikowano 19 Lutego 2014 #8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam, generalnie z niebieskich to jeszcze również trochę zapomniany Socolofi
waszek18 Opublikowano 25 Lutego 2014 #9 Opublikowano 25 Lutego 2014 Masz słusznych rozmiarów zbiornik, który szkoda tracić na oklepane maingano. Nigdy nie zrozumiem takiego stwierdzenia. Ryba jest piękna, a to że dobrze rozpowszechniona to jakiś problem? Ujmuje jej to urody? Ja moich maingano za nic bym nie oddał.
greghor Opublikowano 25 Lutego 2014 #10 Opublikowano 25 Lutego 2014 Masz akwarium 120cm długie do którego Twoie maingano pasuje, ale kolega ma dłuższe akwarium gdzie wybór jest większy. Co tu jest do rozumienia? Czy idąc Twoim tokiem rozumowania koledzy posiadający zbiorniki 250cm i dłuższe również powinni się skupić na maingano i salousi bo są ładne?
Rekomendowane odpowiedzi