Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziekuje za dobre slowo :)

Akwarium jakies 160kg, wapieni jakies 150kg, piaskowca moze 100kg lacznie bo kupowalem na m2. Wody reszta. Myślę, że łącznie jakies 1000kg .. całe szczeście pod akwa piwnica a nie mieszkający ludzie bo to akwa w firmie a nie w blokach :). Tak się akurat złożyło że prawie pod akwa przechodzi pod podłogą belka wzmacniajaca "sufit piwnicy", akwarium na gwarancji ... firma ubezpieczona od zalania ... spie spokojnie :)

Opublikowano

Rewelacyjny pomysł z tym sterownikiem nawadniania.

Też sobie sprawię takie urządzonko. Mam tylko pytanie po co te 2 filtry za zaworem?

Opublikowano

Dobra robota mi się bardzo podoba, co do żwirku to tak jak kiss w galerii napisał pysiaki z czasem rozniosą mimo że ma dużą granylację.

Choc jak coś na piachu lezy - byle nie za dużo to imho tez ma urok - a z czasem jak się za mocno żwir po akw arozniesie to duży cedzak w rękę i się bawisz w poszukiwaczy złota - jak tak robiłem bo ja od piaszczystej łachy kamieniami oddzieliłem kawałek dna w z grubym żwirem bo tam sadziłem rośliny z czasem jak żwir się przemieścił w większej ilości na piasek to własnie takim kuchennym druszlakiem załatwiłem sprawe.

Opublikowano
Rewelacyjny pomysł z tym sterownikiem nawadniania.

:) Cieszę się, ze pomogłam koncepcyjnie:)

To taki pomysł. Kiedyś chodziłam po markecie budowlanym i dostałam ulotkę Gardeny. Sterowniki i kroplowniki tej firmy co prawda mają w specyfikacji użycie wyłącznie na zewnątrz ale ja postanowiłam niecnie naciągnąć klienta na montaż czegoś takiego w domu i działa już przeszło dwa lata. Od tamtej chwili kilka razy jest stosowałam- zawsze z powodzeniem.

Dodam, że wolę system gardena od wielu systemów, które z założenia są do stosowania wewnątrz. Ja np. łącze to wszystko szybkozłączkami- wytrzymują spokojnie ciśnienie i są szczelne, a łatwość montażu jest porażająca. Można tez wszystko zdemontować w parę minut.