Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.Moje akwarium kończy cykl azotowy więc nadchodzi powoli czas zarybiania i tu moje pytania.Akwarium 250l 100x50x50 proste.Planowana obsada to Pseudotropheus saulosi,Iodotropheus sprengerae,Psedotropheus socolofi powiedzcie proszę czy taki układ ma szanse powodzenia?I drugie pytanie mam zamiar kupić rdzawe i socolifi młode osobniki natomiast saulosi chciałbym wpuścić roczne egzemplarze od znajomego i nie wiem czy młode nie zostaną pokarmem?

Opublikowano

Czytając forum właśnie co do socolofi mam wątpliwości czy je wpuszczać a co myślisz o połączeniu młodzieży rdzawego i dorosłego haremu saulosi?

Opublikowano

Mi się wydaje, że to strzał w 10. Saulosi i Rdzawe to bardzo fajne połączenie do takiego baniaczka. Tylko żeby Rdzawe miały minimum 3-4 cm i powinno być ok.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi żeby to miało sens.Czytając forum saulosi i rdzawe do mojego szkła to optimum ale pytanie brzmi czy mogę wpuścić dorosłe saulosi z młodzieżą rdzawego ?

Opublikowano

Jak najbardziej młodzież możesz wpuścić z dorosłymi. Uważać należy przy maluchach poniżej 3 cm aby nie zostały potraktowane jak posiłek ;).

Opublikowano

Decyzja podjęta pływać będą saulosi i rdzawe.Zdecydowałem też po waszych radach,że wpuszczę dorosłe saulosi i młodzież rdzawego i tu pytanie powiedzcie proszę w jakim układzie dawać saulosi 1+ 4 czy może 3+? 2 samców nie biorę pod uwagę z wiadomych względów.Zaznaczam jednak,że jestem początkujący w tym biotopie i nie wiem czy poradzę sobie z 3+.