darek_vn Opublikowano 21 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witam wszystkich, Przez ostatni miesiąc pilnie przeglądałem wszystkie wątki o zakładaniu i pielęgnacji zbiorników malawi. Mam nadzięję, że nie popełniłem większych błędów w zakresie filtracji, obsady, itd. Do rzeczy, jest to druga moja przygoda z malawi, pierwsza zakończyła się niestety wraz z wyjazdem na studia. Teraz, parę lat później udało mi się założyć akwarium 240l o standardowych wymiarach 120x40x50. Akwarium zalane miesiąc temu, zarybione 2 dni temu po ustabilizowaniu się wszystkich parametrów. Z góry przepraszam za jakość zdjęć ale nie mam obecnie dostępu do nawet zwykłej cyfrówki, pozostaje telefon. Poniżej info: akwarium: 120x40x50 Myciok filtracja: Aquael circulator 2000- mech., HW-303b- biol. oświetlenie: 1x30W Sylwania Aquastar 10000k (częściowo przyciemniona po bokach) podłoże: piasek kwarcowy, serpentynit ogrzewanie: grzałka 200W obsada: młodzież Saulosi Coral i Maingano (docelowo 3 gatunki) pozdrawiam
waszek18 Opublikowano 21 Stycznia 2014 #2 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witaj, akwarium założone poprawnie (aż dziw ): odpowiednia filtracja, wymiary oraz obsada. Jeszcze wygląda sterylnie, ale za kilka miesięcy nabierze uroku dzięki glonom. Pozdrawiam
CoolPhone Opublikowano 21 Stycznia 2014 #4 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Szacunek za wytrwałość w lekturze i przyłożenie się do projektu. <brawo>
nabe Opublikowano 21 Stycznia 2014 #5 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Ładny baniaczek. Sukcesów hodowlanych życzę i żeby pasja się rozwijała w kierunku większego i większego szkła
darek_vn Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor #6 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Co do większego szkła to narazie zaporowe jest wynajmowane mieszkanie w bloku no i... żona ;-) Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
crav Opublikowano 21 Stycznia 2014 #7 Opublikowano 21 Stycznia 2014 witamy, świetnie ! udowadniasz, że km posiada wiedzę oraz da się z niej skorzystać. Powodzenia
dzidek1985 Opublikowano 21 Stycznia 2014 #8 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Gratuluję poprawnie założonego baniaka! I życzę miłej obserwacji zachowania rybek! ps. jak można wiedzieć to skąd jesteś?
darek_vn Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor #9 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Czerwionka-Leszczyny, koło Rybnika
Kriso Opublikowano 22 Stycznia 2014 #10 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Fajnie zrobiony baniaczek. Powodzenia:)
Rekomendowane odpowiedzi