marcin1ja1 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor #11 Opublikowano 22 Listopada 2013 Poziom wody zdeterminowany jest przez deszczownicę
Guban88 Opublikowano 22 Listopada 2013 #12 Opublikowano 22 Listopada 2013 Ja bym zakupił jakiś ciemny kamień i by z tym tłem pasował idealnie;) Też moje pierwsze malawi miałem tak że tło z łupka , a kamienie kwarc. I z czasem jak oglądałem inne zbiorniki przestało mi się podobać. [300] Malawi
Bezprym Opublikowano 22 Listopada 2013 #13 Opublikowano 22 Listopada 2013 Te kamienie do poprzedniego tła lepiej pasowały, do obecnego już niekoniecznie.
pikul26 Opublikowano 23 Listopada 2013 #14 Opublikowano 23 Listopada 2013 No i od razu lepiej.Jak dolejesz wody to pyśki nie wyskoczą jeśli nie masz pokrywy?? Co to za tło jeśli można zapytać fajnie się prezentuje.
marcin1ja1 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor #15 Opublikowano 23 Listopada 2013 Cieszę się, że druga odsłona akwarium jest lepsza. Wodę już dolałem i jest zdecydowanie na plus. Wcześniej myślałem, że deszczownica musi uderzać o taflę wody, ale w tej chwili jest tuż pod powierzchnią wody i powoduje widoczny ruch tafli. Tło zakupiłem używane na allegro za 80zł. Imituje czarne łupki. Nie wiem jakiej jest firmy. W niedalekiej przyszłości zamierzam wymienić skałki na czarny serpentynit aby współgrał z tłem. Zastanawiamy się jeszcze nad rodzajem skałek, ale chcemy aby były ciemno-szare lub czarne. Moja żona postanowiła zająć się wyglądem akwarium stąd ta metamorfoza. Ja zajmuję się sprzętem
marcin1ja1 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor #16 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Chyba ostateczna odsłona metamorfozy naszego akwarium. Przeszliśmy z żona długa drogę, od "akwa morskiego", do końcowej formy jaką przedstawiają poniższe fotki. My jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany jaką zafundowaliśmy baniakowi Naoglądaliśmy się waszych baniaków i myślę, że celnie zainspirowaliśmy się ich wyglądem. Jesteśmy też dumni z szafki z IKEI, że dzielnie zniosła nasze kamulce (wzmocniliśmy ją). Jesteśmy otwarci na wasze sugestie A tak prezentował się cykl naszych metamorfoz: POCZĄTEK: 2 odsłona: KONIEC:
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Grudnia 2013 #17 Opublikowano 7 Grudnia 2013 ....jak dla mnie osobiście to ostatnia odsłona najbardziej mi się podoba!!! Gratuluję!
Rekomendowane odpowiedzi