marcin1ja1 Opublikowano 1 Listopada 2013 #1 Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam, Przedstawiam Wam mój zbiornik 240l. Niedawno przeniosłem obsadę do nowego zbiornika. poprzedni był 112 litrowy. Moja przygoda z pyszczakami spodobał mi się tak bardzo, że postanowiłem zainwestować w OpitiGlass oraz belkę oświetleniową. Niedługo zainwestuje także w filtr zewnętrzny. Skałki zakupiłem u kamieniarza. Obecnie posiadam 8 pyszczaków+ mały narybek. A tak wygląda akwarium teraz: 2 odsłona: 3 odsłona:
stan Opublikowano 1 Listopada 2013 #2 Opublikowano 1 Listopada 2013 Wystrój zbiornika strasznie sztuczny ale to tobie ma się podobać akwarium. Jest jedno ale czemu nie dolałeś więcej wody ?
marcin1ja1 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 1 Listopada 2013 Od kiedy naturalne skałki są sztuczne? Aktualnie jest więcej wody, wtedy byłem w trakcie dolewania.
stan Opublikowano 1 Listopada 2013 #4 Opublikowano 1 Listopada 2013 Od kiedy naturalne skałki są sztuczne? Napisałem, że wystrój akwarium sztucznie wygląda ! A nie, że są sztuczne ;-). Napisałem tak ponieważ, koralowce nie występują w jeziorach słodkowodnych przez co zawsze będzie to wyglądało sztucznie(ale tak jak napisałem tobie ma się podobać).
Bezprym Opublikowano 1 Listopada 2013 #5 Opublikowano 1 Listopada 2013 Tak źle nie jest, dałbym tylko po bokach jakieś większe skałki, może większe kawały lawy i fajnie będzie.
Bourbon Kid Opublikowano 1 Listopada 2013 #6 Opublikowano 1 Listopada 2013 W pierwszym momencie pomyślałem że to morskie akwa
marcin1ja1 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor #7 Opublikowano 1 Listopada 2013 Dziękuje wam panowie To dobrze, że tak źle nie jest Ciągle dokładam im kamieni, żeby miały jak najwięcej skrytek. Także wciąż przybywa i modle się aby szafka to wytrzymała W rzeczywistości kolory są mniej nasycone (aparat miałem nastawiony na tryb z podsyconymi kolorami), stąd możliwy efekt akwa morskiego.
Konrad-skorpion Opublikowano 1 Listopada 2013 #8 Opublikowano 1 Listopada 2013 i ja tak pomyslalem. Oswietlenie i roztaw skal jak na dojzewajacym baniaku morskim. Ale mi sie podoba swiatlo i chyba nie jest wskazane takie zachowanie ryb. Jakie parametry wody? -- dołączony post: i daj teraz fotke po dolaniu wody i dosypaniu gruzu
marcin1ja1 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor #9 Opublikowano 22 Listopada 2013 Nowa odsłona Pysiaki mają "pełne pole do popisu" na środku akwarium.
sokoltdx Opublikowano 22 Listopada 2013 #10 Opublikowano 22 Listopada 2013 Trochę więcej wody i będzie idealnie
Rekomendowane odpowiedzi