Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym zakupił jakiś ciemny kamień i by z tym tłem pasował idealnie;) Też moje pierwsze malawi miałem tak że tło z łupka , a kamienie kwarc. I z czasem jak oglądałem inne zbiorniki przestało mi się podobać.

[300] Malawi

Opublikowano

Cieszę się, że druga odsłona akwarium jest lepsza. Wodę już dolałem i jest zdecydowanie na plus. Wcześniej myślałem, że deszczownica musi uderzać o taflę wody, ale w tej chwili jest tuż pod powierzchnią wody i powoduje widoczny ruch tafli.

Tło zakupiłem używane na allegro za 80zł. Imituje czarne łupki. Nie wiem jakiej jest firmy.

W niedalekiej przyszłości zamierzam wymienić skałki na czarny serpentynit aby współgrał z tłem. Zastanawiamy się jeszcze nad rodzajem skałek, ale chcemy aby były ciemno-szare lub czarne.

Moja żona postanowiła zająć się wyglądem akwarium stąd ta metamorfoza. Ja zajmuję się sprzętem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba ostateczna odsłona metamorfozy naszego akwarium. Przeszliśmy z żona długa drogę, od

"akwa morskiego", do końcowej formy jaką przedstawiają poniższe fotki. My jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany jaką zafundowaliśmy baniakowi :) Naoglądaliśmy się waszych baniaków i myślę, że celnie zainspirowaliśmy się ich wyglądem. Jesteśmy też dumni z szafki z IKEI, że dzielnie zniosła nasze kamulce (wzmocniliśmy ją).

Jesteśmy otwarci na wasze sugestie :)

eoc2.jpg

dyov.jpg

cr0k.jpg

knxc.jpg

A tak prezentował się cykl naszych metamorfoz:

POCZĄTEK:

psv9.jpg

2 odsłona:

5bg4.png

KONIEC:

eoc2.jpg