Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przedstawiam Wam mój zbiornik 240l. Niedawno przeniosłem obsadę do nowego zbiornika. poprzedni był 112 litrowy. Moja przygoda z pyszczakami spodobał mi się tak bardzo, że postanowiłem zainwestować w OpitiGlass oraz belkę oświetleniową. Niedługo zainwestuje także w filtr zewnętrzny. Skałki zakupiłem u kamieniarza. Obecnie posiadam 8 pyszczaków+ mały narybek. A tak wygląda akwarium teraz:

psv9.jpg

h1d2.jpg

uoad.jpg

2 odsłona:

5bg4.png

3 odsłona:

eoc2.jpg

Opublikowano

Wystrój zbiornika strasznie sztuczny ale to tobie ma się podobać akwarium. Jest jedno ale czemu nie dolałeś więcej wody ?

Opublikowano
Od kiedy naturalne skałki są sztuczne?

Napisałem, że wystrój akwarium sztucznie wygląda ! A nie, że są sztuczne ;-). Napisałem tak ponieważ, koralowce nie występują w jeziorach słodkowodnych przez co zawsze będzie to wyglądało sztucznie(ale tak jak napisałem tobie ma się podobać).

Opublikowano

Dziękuje wam panowie :) To dobrze, że tak źle nie jest ;) Ciągle dokładam im kamieni, żeby miały jak najwięcej skrytek. Także wciąż przybywa i modle się aby szafka to wytrzymała ;) W rzeczywistości kolory są mniej nasycone (aparat miałem nastawiony na tryb z podsyconymi kolorami), stąd możliwy efekt akwa morskiego.

Opublikowano

i ja tak pomyslalem. Oswietlenie i roztaw skal jak na dojzewajacym baniaku morskim. Ale mi sie podoba swiatlo i chyba nie jest wskazane takie zachowanie ryb. Jakie parametry wody?

-- dołączony post:

i daj teraz fotke po dolaniu wody i dosypaniu gruzu :)

• 3 tygodnie później...