Skocz do zawartości

Spotkanie członków Naszego Klubu Malawi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mamy kolejnego chętnego którym jest kolega Gregor.

Panowie reasumując to wszystko co zostało tu napisane.

Miejscowości jaką wybraliśmy to Pokrzywna miedzy Głuchołazami a Prudnikiem.

Cena za dobę to 40zł przewidziane dwie doby w domku trzy osobowym http://www.eholiday.pl/noclegi-bj1763.html. Stan obecny to 14 osób

Jeżeli tak zdecydowaliście to podaje nr swojego konta

Myślę że najpóźniej do czwartku tj 17,10 każdy powinien wpłacić zaliczkę w kwocie 40zł pozostała część do rozliczenia na spotkaniu. Jak co roku zakupy robi jedna osoba lub dwie i później dzielimy to na wszystkich to info dla będących pierwszy raz. Przypominam że napoje wszelakiej maści w własnym zakresie. Rada starszych ustaliła że wiodącym trunkiem będzie (WYBOROWY).

-------------------------------------------------------------------------------------

Lista osób

Crav - 40zł

Yaro- 40zł

Perez - 40zł

Stan76 - 40zł

Luk5007 - 40zł

Harnaś- 40zł

Chłodnica - 80zł całość

Aarset - 80zł całość

JarekS 40zł

Mutek78- 40zł

Greghor- 40zł

meszek - 40zł

= 12 osób

Opublikowano

Witam

Na liście umieszczonej w poście nr 51 będę zaznaczał innym kolorem kto wpłacił zaliczkę za noclegi na nasze spotkanie. Na chwilę obecną są to dwie osoby jeżeli ktoś wpłacił a nie zaznaczyłem to pieniądze nie zostały zaksięgowane u mnie. Codziennie będę robił korektę

-----------------------------------------------------------------------

Kolejne trzy osoby wpłaciły Luk 5007, Aarset, Chłodnica

--------------------------------------------------------------------

Dziś Perez zapłacił

Opublikowano

jeden problem.

jeśli chodzi o wyżywienie to kolacja na 14 osób to nie taka prosta sprawa, bo to nawet dwa kociołki to za mało, jeśli myślimy o objedzie to całkiem duże kociołki aby ugotować czy to zupę czy co innego na połowę "kompanii".

zakupy trzeba przemyśleć bo zakup 13 kg ziemniaków to nie problem, ale już mięsa i innych droższych dodatków to trochę kasy pójdzie.

Musimy się dowiedzieć czy jest kuchnia, czy są i jakie garnki, czy nie lepiej myśleć o posiłkach bardziej zorganizowanych przez jadłodajnie.

Opublikowano

Nie wiem w czym problem Jarku, Zbysiu ma garnek około 15l do tego kiełbaska nad ogniskiem i pieczone ziemniaczki. Jest kolacja?

Zadzwoniłem do tego pensjonatu i dowiedziałem się o wyżywieniu a wygląda to tak:

śniadanie 13zł

obiad z dwóch dań i napoje 20zł

kolacja 15zł.

Można zamówić późny obiad i to będzie obiadokolacja. Wtedy będą dwa posiłki na dzień. W niedzielę śniadanie. Wyadamy 46 zł na trzy posiłki i po sprawie. NIe potrzebne będą jakieś garnki itd its

Teraz proszę się o określenie wszystkich czy chcecie śniadanie z obiadokolacją czy trzy posiłki. I czy w niedziele w grę też wchodzi śniadanie to wszystko chciałbym wiedzieć do czwartku 24,10,2013r gdyż w tym terminie będę wpłacał zaliczkę. I chciałbym uzgodnić co nie co z właścicielką.

A może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły i propozycje?

Opublikowano

No

Teraz nie ma problemu, mowa była o zakupach, o wyżywieniu na razie milczeliśmy.

moja propozycja to:

w piątek sami robimy kolację (Zbyszka pieczonki) + chleb wędlinki i napitek

W sobotę śniadanie i obiad od gospodyni kolacja nasza (kiełbaski na kiju, mam patelnię nad ognisko, to może by powstała jajecznica z 30-40 jaj do tego pieczywo i wędlinki)

W niedzielę śniadanko od gospodyni, gdyby byli chętni to nawet i obiad, bo po nocce sobotnio-niedzielnej rano to i tak byłby strach jechać.

Opublikowano
Teraz nie ma problemu, mowa była o zakupach, o wyżywieniu na razie milczeliśmy.

Poczytaj dokładnie posty to zobaczysz że było napisane i to bardzo dokładnie.

Ok Jarku niech się wypowiedzą wszyscy co do Twojej propozycji. Poczekajmy i zobaczymy co i jak. Menu się ustali później.

Opublikowano

Jestem za tym co napisał Sławek ! W piątek i sobote zrobić we własnym zakresie ognisko z ,,byniowym garnczkiem" plus kiebłacha. Resztę posiłków zamówić u gospodyni i po kłopocie. NI ma co kombinować i utrudniać sobie życia.

Opublikowano

jestem za zakupem u gospodyni śniadań i obiadów bo robienie tego i kupowanie produktów to chyba wyjdzie drożej i dłużej. Kolacje to akurat garnek, ziemniaki w żarze itp, kiełbasy itd. bym widział...

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.