Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podpytam, jeśli można.

Jak widzicie możliwość wykonania samodzielnie pokrywy do akwa narożnego? Czy spienione pcv jest na tyle giętkie, żeby wykonać przedni bok pokrywy - po łuku?

Opublikowano

Nie wiem czy potrafię ci na to odpowiedzieć. Nigdy nie miałem potrzeby giąć tego materiału. Nie mam też wystarczająco dużo go w domu i nie wiem jaki łuk będziesz robić.

WYDAJE MI SIĘ jednak, że 8mm to maksymalna grubość jaką warto rozważyć.

Nie wiem też jak się zachowa cała pokrywa po zdjęciu z akwarium. W końcu naprężenia same nie znikną... Warto by usłyszeć opinie od kogoś kto takie pudło już zrobił.. :-)

Opublikowano

to zależy jeszcze od długości łuku.

bo jeśli akwa małe to ciężko będzie nawet i cienkie wygiąć.

Na moje inżynierskie oko, nie będzie to łatwe zadanie.

Może popytać u firm, których nazwy wcześniej koledzy podali i może coś zaproponują..np gięte na gorąco.

Opublikowano

Akwa o promieniu 72 lub 85 cm.... nie do malawi ( tu w planach prosty zbiornik ;) ). Pokrywy z tłoczonki nie bardzo mi się wydają funkcjonalne przy takim zbiorniku.

Na pewno opinia kogoś, kto robił by się przydała.

Opublikowano

miałem na myśli zamówienie formatek pcv profilowanych na gorąco...ale to trzeba pytać fachowców czy tak można zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Możesz przybliżyć mi jak podłączysz te wentylatorki. Właśnie sie zastanawiam jakie zamówić żeby dało radę je ogarnąć bo zabardzo nie mam pojęcia o tym? Czy zasilacz czy co?

Opublikowano

A propo chłodzenia . Mam pewien pomysł który kiedyś będę chciał zrealizować, a mianowicie aby zrobić chłodziarkę na bazie małej kostkarki do lodu. Mam takie dwie uszkodzone z demobilu ale sprawne chłodniczo , jako ze zajmuje się zawodowo chłodnictwem mam pewien plan na zastosowanie tego patentu.;)