adrian13_13 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Na jednym z zagranicznych forum znalazłem taki o to przepis na mrożony pokarm dla pyszczaków. Myślicie, że ten mix będzie odpowiedni dla moich pysiów? Obsada: 3+1 Pyszczak Saulosi 3+1 Pyszczak Maingano 3+1 Pyszczak Yellow Skład mix'u" Natka pietruszki Mniszek lekarski Rzeżucha Pokrzywa Suszona Marchew Jabłko Kiełki pszenicy Szpinak Sałata Białko jaja kurzego 1
eljot Opublikowano 24 Sierpnia 2013 #2 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Ja myślę że to głupota zwłaszcza Yellow na takim miksie będzie biedny.
adrian13_13 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor #3 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Oczywiście pyszczaki mają rownież w swojej diecie larwy wodzenia, wieć tu yellow będzie pocieszony Moim planem jest podawać taki mix raz na tydzień, to będzie tylko urozmaicenie diety Myślicie, że taki mix podawany raz na tydzień nie poszkodzi?
harisimi Opublikowano 25 Sierpnia 2013 #4 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Jako pokarm dodatkowy raz w tygodniu na pewno nie zaszkodzi ale podzielisz się z nami tym czy ryby będą to chętnie jadły 1
piotriola Opublikowano 26 Sierpnia 2013 #5 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ciekawe czy roślinożercy będą to jadły, myślę że musisz to czymś spoić przed zamrożeniem bo jak podasz to rybą to wyjdzie ci zupa warzywna.
harisimi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 #6 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zapewne spoiną jest jajo ale czy nie zostanie z tego wielki kłąb latajacych śmieci, nie ręcze ... dlatego próbuj i opowiadaj ... jak się sprawdzi będziemy polecać jako danie ala Adrian
adrian13_13 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor #7 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Z samego rana zebrałem świerze zielsko, rozdrobniłem mikserem, zapakowałem w pojemnik na kostki lodu. Kiedy zamarzło, wyjąłem jedną porcję i podałem pyszczakom i tu wielkie zaskoczenie... ryby wcinają lepiej niż ich ulubioną (do tej pory) spiruline Jak wszystko, w nadmiarze szkodzi, ale myślę, że to bardzo fajne urozmaicenie Będę obserwował rybcie i sprawdze, czy nie ma złego wpływu na nie. Myśle, że im nie poszkodzi ;D Będę informował Was o wszystkim
harisimi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 #8 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 A dałeś pełną listę tego co wypisałeś czy tylko wybiórczo to co miałes pod ręką ?
adrian13_13 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor #9 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dałem pełną listę Muszę dodać, że nie mąci wody, a rybki zjadły tą porcję w kilka sekund
harisimi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 #10 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Osobiście jak poczytasz moje posty czy arty bardzo cenię dla Mbuna takie wynalazki ( np. kasza manna, makaron, makaron chiński ) ale przykładowo super zjadane są płatki owsiane ale tak brudzą wodę a płukanie jest czasochłonne więc ta najnowsza uwaga też jest ważna.
Rekomendowane odpowiedzi