Renton Opublikowano 11 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Cześć, Mam w akwarium 5 flavus-ów w układzie 2+3 docelowo 1+5. Chciałbym przenieść je do osobnego zbiornika, który byłby jednogatunkowy z nastawieniem na rozmnażanie. Jakiej minimalnej wielkości zbiornik do takich celów się nadaje? Pozdrawiam,
waszek18 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 #2 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Wydaje mi się, że standardowe 240l powinno być ok. Ryba rośnie do około 13 cm więc powinna sobie dać radę w zbiorniku o którym Ci napisałem.
Renton Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor #3 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 No to jest 260. Woda się kręci i czeka na gości.
MALAWIAN Opublikowano 24 Sierpnia 2013 #4 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Witam , w podanym zbiorniku może być mu za ciasno... mój samiec w 150x50 był okrutnym zabójcą .
Renton Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor #5 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zobaczymy. Jak okaże się, że jest zbyt mały to albo zaplanuję kolejną przeprowadzkę, albo sprzedam. Ten zbiornik jest typowo doświadczalny. W drugim akwarium gdzie teraz pływają (240 l) razem z innymi rybami mnożą się na potęgę - z resztą tak jak moje pozostałe ryby - ale cały narybek jest zjadany. Stąd pomysł na drugie jednogatunkowe i mikro hodowlę. Może później spróbuję tylko z samymi Politami?
MALAWIAN Opublikowano 24 Sierpnia 2013 #6 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Polit już prędzej z racji rozmiarów.
Rekomendowane odpowiedzi