bandzior85 Opublikowano 31 Lipca 2013 #1 Opublikowano 31 Lipca 2013 Witam po przerwie:) Natknąłem się na jeden z wielu filmików z prezentacjami zbiorników z pielęgnicami Na wszystkich prezentowanych na filmie zbiornikach jest duże przerybienie a jednak akwaria wyglądają zadbanie i bardzo atrakcyjnie z tak dużą obsadą. Ryby również prezentują się zdrowo i nie widać by wykazywały agresje względem siebie. Proszę o komentarz doświadczonych akwarystów dlaczego zalecacie dość restrykcyjne ograniczenia obsady skoro jak widać przerybione zbiorniki mają się dobrze International Fish Tanks Ep 3 - YouTube
nabe Opublikowano 31 Lipca 2013 #2 Opublikowano 31 Lipca 2013 Choćby dlatego,że w takim tłoku trudno o rozmnożenie czegokolwiek.Trzeba stosować wymaksowaną filtrację,stawać na głowie żeby uniknąć bloat a poza tym jakoś głupio to wygląda.
bandzior85 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor #3 Opublikowano 31 Lipca 2013 wiadomo że pyszczaki są rybami terytorialnymi jak w takim zbiorniku wygląda zajmowanie terytorium i hierarchia?
Raffy Opublikowano 31 Lipca 2013 #4 Opublikowano 31 Lipca 2013 Nie mają swojego miejsca, coś jak dworzec kolejowy
bandzior85 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor #5 Opublikowano 31 Lipca 2013 czyli tak po prostu pływają w kółko upchane jak sardynki w puszce?
Renton Opublikowano 31 Lipca 2013 #6 Opublikowano 31 Lipca 2013 Makabra. Chyba, że co jakiś czas ktoś wyławia kilka sztuk i wrzuca na patelnię.
carew Opublikowano 31 Lipca 2013 #7 Opublikowano 31 Lipca 2013 Na pewno filmik ukazuje zdrowe ryby.. Ciekawe jednak ile w międzyczasie odeszło w niepamiec . W przerybionym zbiorniku nie ma szans na obserwacje naturalnych zachowań ryb dlatego dla mnie to porażka. Przerabialem ten temat u siebie niestety, w przeciągu tyg. padło kilka sztuk, doszło do krzyzowek. Jedna wielka masakra.
Raffy Opublikowano 1 Sierpnia 2013 #8 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Nie oglądałem całego filmu, ale przyjrzałem się momentowi i widziałem m.in. samiczkę red-reda z zdeformowaną płetwą ogonową ... W malawi są różne szkoły
Sir_Yaro Opublikowano 1 Sierpnia 2013 #9 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Pamiętajcie że masę ludzi robi akwaria do oglądania, a nie do hodowania. I zasada "dużo i kolorowo" jest znacznie popularniejsza niz "biotopowo i naturalnie". Wiec statystycznie to my jestesmy dziwakami :-) Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2
Raffy Opublikowano 1 Sierpnia 2013 #10 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 A no prawda, niestety... sprzedaję ryby, i ludzie mają głęboko gdzieś, że demasoni nie można łączyć np. z utaką, albo robią wielkie oczy na temat prawidłowego łączenia ryb malawi no bo tam wszystkie pyszczaki takie same tylko kolorami się różnią
Rekomendowane odpowiedzi