Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok kupię:

Metriaclima es. Red-Red 1+4(łatwo rozróżnić płeć)

Labidochromis sp. "Hongi" 6szt

Pseudotropheus Acei 10szt

Melanochromis auratus 5szt

Takie pytanie do tematu... Czy gdy auratus jest młody da się rozróżnić płeć? Wiem, że gdy jest dojrzały to widać. Ale jak rozróżnić je gdy są młode? A Acei? Wszedzie napisane jest, że tylko przez wielkość można je rozróżnić, a 100% pewności daje tarło. Nie znacie lepszego sposobu? Tak jak Hongi... Samiec ładniej ubarwiony,ale czy jest jeszcze jakiś sposób?

Osobiście spróbowałbym z demonami zamiast L hongi.

twój poprzednik napisał,żeby ich nie łączyć. To kogo mam słuchać?

Opublikowano

W żadnym z tych gatunków nie rozróżnisz płci gdy są małe, dlatego musisz kupić więcej aby po wybarwieniu samców dobrać odpowiednie haremy. (łatwo odróżnić "red blue" a nie "red red")

Opublikowano

Chcę połączyć temat(bo nie ma sensu zakładać nowy). Chodzi o mój sprzęt do tego akwa 450l. Wraz z Miśkiem(za co mu jestem bardzo wdzięczny) uzgodniliśmy, że dobra dla mnie będzie filtracja:

Filtr zewnętrzny- UNIMAX 700 max filtracja wody-2200l/h

Link:

FILTR ZEWNĘTRZNY UNIMAX 700 WKŁADY AQUAEL+ GRATIS (3392366495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.@@AMEPARAM@@http://img20.allegroimg.pl/photos/400x300/33/92/36/64/3392366495@@AMEPARAM@@20@@AMEPARAM@@33/92/36/64@@AMEPARAM@@3392366495

Filtr wewnętrzny- Circulator 2000 max filtracja wody-2000l/h

Link:

Aquael - Circulator 2000 - pompa turbinowa do 350l (3427264668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/34/27/26/46/3427264668@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@34/27/26/46@@AMEPARAM@@3427264668

Tylko mam pytanie:

Jaka gąbka do tego filtra wewnętrznego? I jak ją zamontować? Proszę najlepiej o linki na allegro;)

Pzdr. Szymon

-- dołączony post:

Pomoże ktoś z tą gąbką? Ma ktoś podobny sprzęt? Proszę o pomoc.

Przeniosłem do "podstaw", tu możesz pytać o wszystko.

Opublikowano
Jaka gąbka do tego filtra wewnętrznego? I jak ją zamontować? Proszę najlepiej o linki na allegro

ja w swoim aquael circulator 2000 stosuje dokładnie taką

BIO GABKA FILTRACYJNA _ OKRAGLA 15X9 - UNIWERSALNA (3393650422) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.@@AMEPARAM@@http://img06.allegroimg.pl/photos/400x300/33/93/65/04/3393650422@@AMEPARAM@@06@@AMEPARAM@@33/93/65/04@@AMEPARAM@@3393650422

, jestem bardzo zadowolony.
  • Dziękuję 1
Opublikowano

dziękuję bardzo mariop81 ;)

-- dołączony post:

a i jeszcze jedno pytanie czy Ten Circulator jest lepszy czy Aquael 2000 ? Słyszałem, ze Circulator jest dobry, tylko czasem zdarza się taki który buczy niczym traktor.... Więc który mam wybrać ? CIRCULATOR 2000 czy AQUAEL 2000?

Opublikowano
a i jeszcze jedno pytanie czy Ten Circulator jest lepszy czy Aquael 2000 ? Słyszałem, ze Circulator jest dobry, tylko czasem zdarza się taki który buczy niczym traktor.... Więc który mam wybrać ? CIRCULATOR 2000 czy AQUAEL 2000?

Na forum jest tego strasznie dużo i to obszerne tematy. Proszę poszukaj i zapoznaj się. Szukajka nie boli.

Opublikowano

Ja u siebie w akwa 576 l filtracje oparłem na unimaxie 700 (biologia) oraz pompie aquarel cirkulator 2000 + gabka na zasysie (mechanik) którą Ci poleciłem oraz dodatkowo falownik jvp 102 dla lepszego wymuszenia obiegu wody w akwa. Baniak stoi w salonie i wszystkie urzadzenia pracują prawie niesłyszalnie, wiec mogę z czystym sumieniem polecić.

Opublikowano

Meszek ja całą wiedzę o Malawi znam z tego forum. Faq znam na pamięć, przez około 7dni spędziłem czytając forum jakieś 4-5h dziennie, ale nie których rzeczy nie mogę pojąć więc pytam się tutaj. O tym Circulatorze słyszałem dużo skarg odnośnie złej pracy silnika i wielu reklamacjach..-,- a ja nie chcę się w to bawić...

Opublikowano
O tym Circulatorze słyszałem dużo skarg odnośnie złej pracy silnika i wielu reklamacjach..-,- a ja nie chcę się w to bawić..

Tego nikt Ci nie zagwarantuje, zawsze jest ryzyko że kupisz wadliwy sprzęt. Tak to w życiu z ze sprzętem produkowanym masowo jest.

• Dziękuję 1