Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemek mam wrażenie, że 3 metrowy żelazny profil jest jeszcze bardziej elastyczny niż taki blat. Ale to może mi sie tylko wydawać.

Ja chyba mogę zamontować tylko kątownik bo profil zamknięty będzie za bardzo wystawał i nie da się zamknąć.

Zobacz jak to wyglada na stzrym zdjęciu z boku:

IMG_20130114_205003.jpg

jesli ja wtrynię teraz tutaj zamknięty profil to żadnych drzwiczek nie dorobie. nie mówiąc już o suwanych... Tylko czy kątownik ma dostateczną sztywność ? No i co ważne kątownik mogę dać tylko z frontu.

--

Trochę wbrew sobie przeprowadziłem test i złapałem blat na środku, od frontu i pociągnąłem w górę. Odchyliłem go dość łatwo. Co znaczy, że ta żywica nie przykleiła tego blatu tak jak poprzednio. Wydaje mi się więc, że jest opcja dość łatwego wsunięcia paska 1cm styropianu pod 2 środkowe nogi.

Mam tylko obawe czy to nie bedzie za dużo :D bo jak go wygnę w za bardzo w drugą strone to będzie chyba jeszcze gorzej....

Opublikowano

No to teraz ja nie rozumiem zupełnie co masz na myśli z tym profilem... :-(

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

--

Temat blatu jest chyba zamkniety. Pożyczyłem lewarek samochodowy wziąłem dwie belki i podniosłem całe akwa z blatem na parę centymetrów. Podłożyłem podkładki i teraz różnicę poziomów można ledwo zauważyć. Na oko - jakieś 0.5mm.

Myślę, że to już bezpieczna wartość. :)

Czy warto gdzies tam jeszcze dac dwuzłaczki lub jakies inne elementy aby pozniej było to łatwiej rozebrac lub cos z tym zrobić o czym teraz nie pomyslałem... :)

Opublikowano

żadne więcej dwuzłączki nie potrzebne... pamietaj że za takową robi też zawór... więc tutaj masz elegancko... zalewaj wreszcie bo ciekaw jestem :P

Opublikowano

Te tła są tam tylko wystawione aby nie przeszkadzały nawet nie wiem czy tam zostaną. tak więc zawsze można je odwrócić :-)

Ale rzeczywiście są odwrotnie :-) nawet tego nie zauważyłem. Ty chyba jesteś celnikiem... :-)

Opublikowano

wywal ten styropian ze środka... utrapieniem będzie przy takim litrażu... wiem co mówię, przerabiałem... pod koniec już tylko 147kg granitu na podkładkach z 5mm podkładki pod panele dociętej do kształtu kamieni już po ułożeniu... nie potrzebujesz tego utrapienia ;)