eljot Opublikowano 25 Lipca 2013 #91 Opublikowano 25 Lipca 2013 Styropian wbrew pozorom ma jednak słabą strzałkę ugięcia Dlatego pisałem o miękkim, bodajże oznaczenie FS 12.
Sir_Yaro Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor #92 Opublikowano 25 Lipca 2013 Przemek mam wrażenie, że 3 metrowy żelazny profil jest jeszcze bardziej elastyczny niż taki blat. Ale to może mi sie tylko wydawać. Ja chyba mogę zamontować tylko kątownik bo profil zamknięty będzie za bardzo wystawał i nie da się zamknąć. Zobacz jak to wyglada na stzrym zdjęciu z boku: jesli ja wtrynię teraz tutaj zamknięty profil to żadnych drzwiczek nie dorobie. nie mówiąc już o suwanych... Tylko czy kątownik ma dostateczną sztywność ? No i co ważne kątownik mogę dać tylko z frontu. -- Trochę wbrew sobie przeprowadziłem test i złapałem blat na środku, od frontu i pociągnąłem w górę. Odchyliłem go dość łatwo. Co znaczy, że ta żywica nie przykleiła tego blatu tak jak poprzednio. Wydaje mi się więc, że jest opcja dość łatwego wsunięcia paska 1cm styropianu pod 2 środkowe nogi. Mam tylko obawe czy to nie bedzie za dużo bo jak go wygnę w za bardzo w drugą strone to będzie chyba jeszcze gorzej....
przemek wieczorek Opublikowano 25 Lipca 2013 #93 Opublikowano 25 Lipca 2013 Ale nam chodzi o ugięcia między słupami ,chyba poziom masz na podparciach
Sir_Yaro Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor #94 Opublikowano 26 Lipca 2013 No to teraz ja nie rozumiem zupełnie co masz na myśli z tym profilem... :-( Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2 -- Temat blatu jest chyba zamkniety. Pożyczyłem lewarek samochodowy wziąłem dwie belki i podniosłem całe akwa z blatem na parę centymetrów. Podłożyłem podkładki i teraz różnicę poziomów można ledwo zauważyć. Na oko - jakieś 0.5mm. Myślę, że to już bezpieczna wartość. Czy warto gdzies tam jeszcze dac dwuzłaczki lub jakies inne elementy aby pozniej było to łatwiej rozebrac lub cos z tym zrobić o czym teraz nie pomyslałem...
makok Opublikowano 27 Lipca 2013 #95 Opublikowano 27 Lipca 2013 żadne więcej dwuzłączki nie potrzebne... pamietaj że za takową robi też zawór... więc tutaj masz elegancko... zalewaj wreszcie bo ciekaw jestem
Maciej Opublikowano 27 Lipca 2013 #96 Opublikowano 27 Lipca 2013 Yarku czy mi się dobrze wydaje, że jedno z teł jest przyklejone odwrotnie? Czy to zamierzony efekt? Pzdr.
Sir_Yaro Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor #97 Opublikowano 28 Lipca 2013 Te tła są tam tylko wystawione aby nie przeszkadzały nawet nie wiem czy tam zostaną. tak więc zawsze można je odwrócić :-) Ale rzeczywiście są odwrotnie :-) nawet tego nie zauważyłem. Ty chyba jesteś celnikiem... :-)
makok Opublikowano 28 Lipca 2013 #99 Opublikowano 28 Lipca 2013 wywal ten styropian ze środka... utrapieniem będzie przy takim litrażu... wiem co mówię, przerabiałem... pod koniec już tylko 147kg granitu na podkładkach z 5mm podkładki pod panele dociętej do kształtu kamieni już po ułożeniu... nie potrzebujesz tego utrapienia
Sir_Yaro Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor #100 Opublikowano 29 Lipca 2013 A czemu styropian miałby przeszkadzać tak bardzo ? Nic mi do głowy nie przychodzi...
Rekomendowane odpowiedzi