Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Normalnie obejrzałem filmik od początku do końca i nie wiem o jakim boczku mówisz...
Filmiku całego nie widziałem ;) ale na fotkach widziałem (już ich nie widzę?) że, na prawym boku akwa. tym przy ścianie nie ma tła i to bym zmienił, komin do podmian nie rzucałby się tak w oczy.
Opublikowano
Filmiku całego nie widziałem ;) ale na fotkach widziałem (już ich nie widzę?) że, na prawym boku akwa. tym przy ścianie nie ma tła i to bym zmienił, komin do podmian nie rzucałby się tak w oczy.

album mi sie sfakał i linki sie pozmieniały. wszystkie fotki wrzuciłem do pierwszego postu.

Bocznej sciany nie widac bo przez wode zrobił sie efekt lustra. Musze jedynie dodac moduł pomiedzy kominem, a prawą sciana. bo to rzeczywiscie razi...

Opublikowano

Tobie ma się podobac akwa a nie innym ale w mojej opini za jasno.. podłoże, tło i kamienia praktycznie to samo i jakoś to sie wszytko zlewa i brakuje tego czegoś. Moim zdaniem jeśli wrzuciłbyś ciemny serpynit było by lepiej. A gdybys tło pomalował na czarno zdecydowanie lepiej.Uzyskałbys lepszą głębie. Ale ogólnie projekt zdecydowanie na + .. a akwa o takim litrażu to marzenie większości akwarystków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie mam zupełnie koncepcji na ustawienie kamulców. Ze 100kg gruzu leży pod biurkiem zamiast w akwarium i tylko przeszkadza...

1/ najpierw przesunąłbym belkę oświetleniową trochę do przodu - zmniejszyłoby to trochę zbyt intensywne (moim zdaniem) oświetlenie tła, lepiej podkreśliło kolory ryb i być może zlikwidowałoby to cień na skale "nawisowej"; może dałoby radę przy okazji trochę zmniejszyć ilość watów

2/ manewry z kamieniami zacząłbym od włączenia skały "nawisowej" do kompozycji kamiennej, która powinna startować od niej w prawą stronę

• 1 miesiąc temu...