Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro niedziela :D

Można a nawet trzeba u nich negocjować. Aquatec ma dość przyzwoite ceny. Widzę, że różne akcesoria różne ceny kolanko w ekomie 1.87 aquatec 3.39, złączka 3/4" x 25mm GW aquatec 3.99 ekoma 5.69. za zawór 29.03.2013 płaciłem 35.42 a 17.07.2013 już 28.73. Ale przynajmniej są na miejscu, zawsze można podjechać.

Jakby co kleju i czyściwa mi zostało, jak uporam się z nieszczelnościami mogę odstąpić

Opublikowano

W niedziele udało sie usunąc ostatnie stare akwarium. Szkło, piasek + ~30 litrów wody, razem ~130kg. W 2 osoby najpierw przesuwaliśmy na zbudowaną prostopadle "kołyskę", a potem opuszczaliśmy bloczek po bloczku na ziemie.

Opublikowano

już teraz po ptokach, ale to mogłem w sumie podpowiedzieć, że systemy calowe nie pasują do systemów metrycznych bez przejściówek... jedne są z hameryki a inne z rodzimej europy ... i to te akwarystyczne właśnie z tej drugiej ;)

fajna demolka

Opublikowano

Akwarium pojechało i jutro będzie u Jarka . Z tego co mi Jarek ,mówił będzie musiał je podnieść na 2 metry w górę aby je wsadzić przez okno . Do tego przydało by się rusztowanie ,nawet warszawskie z 8 ramek z uwagi na długość .

Opublikowano

Yaro, te akwarystyczne rurki nacinasz piłką/brzeszczotem delikatnie aż powstanie otwór, a potem wbijasz w niego i obracasz nożyk do tapet ale taki porządny... 10sekund max na jedno cięcie... kwestia wprawy