Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W temacie o redach padł taki cytat:


Gatunek kiedyś był bardzo ale to bardzo popularny ale jak już zauważyłeś w tej chwili trochę zapomniany i zepchnięty na dalszy plan wg. mnie nie słusznie.
I do głowy mi przyszło zapytanie:


A co mają powiedzieć przykładowo M. lombardoi albo M. johanni? Wieki wieków już nie widziałem ich w domowych akwariach :(

Opublikowano

Ja miałem lombardoi. Lecz szybko się ich pozbyłem. Za małe akwarium niestety, bo ryby są piekne i bardzo interesujące.


Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Lombard to taka klasyka, tak jak auratus... właśnie, auratusów spotyka się też coraz mniej w domowych akwariach, chociaż są jeszcze popularne w sklepach.

Opublikowano
Cytat: Gatunek kiedyś był bardzo ale to bardzo popularny ale jak już zauważyłeś w tej chwili trochę zapomniany i zepchnięty na dalszy plan wg. mnie nie słusznie.

Ten cytat jest chyba złożony z moich słów ale nie do końca to jest cala moja wypowiedź.

Zgadzam się z Tobą w 100% że niektóre ryby odchodzą do lamusa.

Auratus, M. lombardoi są to ryby agresywne i są polecane do większych zbiorników tak samo jaki red red. I może to jest przyczyna. A po za tym jest na rynku coraz więcej nowych bardziej popularnych gatunków.

Opublikowano

Z mbuna np: Labeotropheus fuelleborni, , Labidochromis sp."mbamba, a relatywnie nawet Labidochromis caeruleus i Labeotropheus trewavasae

Z non-mbuna: większość ryb poza drapieżnikami, a w szczególności aulonocary (bez sztucznych fire-fish i calico, które "dają sobie radę")

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.